ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πέθανε 63χρονος επειδή τον έγλειφε ο σκύλος του – Δείτε τι συμπτώματα εμφάνισε

Πέθανε 63χρονος επειδή τον έγλειφε ο σκύλος του – Δείτε τι συμπτώματα εμφάνισε

Με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο ενός 63χρονου άνδρα, ο οποίος νόσησε από το σάλιο του σκύλου του, οι γιατροί συνιστούν στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να ζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα αν αναπτύξουν ασυνήθιστα συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης.

Ο άτυχος άνδρας πέθανε από μια σπάνια λοίμωξη, την οποία ανέπτυξε μετά από ένα φαινομενικά αθώο γλείψιμο από τον σκύλο του.

Η μόλυνση προκλήθηκε από το βακτήριο capnocytophaga canimorsus, το οποίο υπάρχει φυσικά στο στόμα σκύλων και των γατών, αλλά σπάνια μεταδίδεται στον άνθρωπο.

  • Τι συμπτώματα εκδήλωσε ο άτυχος 63χρονος

Αρχικά ο άντρας ανέφερε συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης και αργότερα ανέπτυξε σοβαρή σήψη και μια οξεία διαταραχή που ονομάζεται purpura fulminans και προκαλεί σημάδια αίματος, μώλωπες και αποχρωματισμό του δέρματος καθώς και δερματική νέκρωση.

Ο 63χρονος υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία, αλλά η υγεία του συνέχισε να επιδεινώνεται και πέθανε λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων.

Η μελέτη αυτού του απίστευτου θανάτου δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Case Reports in Internal Medicine, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του κειμένου.

  • Όχι το μοναδικό παρόμοιο περιστατικό…

Τον Μάιο του 2019, γιατροί ακρωτηρίασαν τα πόδια και τα χέρια μιας γυναίκας στο Οχάιο των ΗΠΑ, η οποία μολύνθηκε με capnocytophaga canimorsus, πιθανότατα όταν το κουτάβι της την έγλειψε σε μικρή ανοικτή πληγή.

Πέρυσι, η μύτη και τα άκρα ενός άνδρα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας του ίδιου τύπου λοίμωξης.

  • Πολύ σπάνια και ακραία περίπτωση
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βακτήριο Capnocytophaga canimorsus είναι “εντελώς φυσιολογική χλωρίδα του στόματος του σκύλου και συνήθως δεν προκαλεί κανένα είδος σημαντικής ασθένειας. Ωστόσο, αν μεταφερθεί σε λάθος μέρος, σε λάθος χρόνο, σε λάθος ασθενή… μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις – αλλά πολύ, πολύ σπάνια”, δήλωσε ο δρ. Stephen Cole, λέκτορας στην κτηνιατρική μικροβιολογία, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.