ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπύρος Σπύρου: Ο κορυφαίος Ελληνας φυσίατρος και το μεγάλο επιστημονικό του έργο

Σπύρος Σπύρου: Ο κορυφαίος Ελληνας φυσίατρος και το μεγάλο επιστημονικό του έργο

Οι αθλητές που τους έχει σώσει την καριέρα μετά από σοβαρό τραυματισμό τον αποκαλούν «Ο άνθρωπός μας». Οι άνθρωποι που γλίτωσαν το χειρουργείο για ορθοπεδικής φύσεως προβλήματα με ειδικές ήπιες, αλλά άκρως αποτελεσματικές θεραπείες, τον θεωρούν «σωτήρα» τους.

Πρόκειται για τον Σπύρο Σπύρου, τον κορυφαίο Έλληνα επιστήμονα με ειδίκευση στην Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, τον κορυφαίο φυσίατρο της χώρας και ήδη από το 2003 στην θέση του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», οπότε είχε συμβάλει στην επιτυχία της ιατρικής κάλυψης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων με την ευθύνη συντονισμού 3000 εθελοντών ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και οργάνωσης 240 ιατρείων αθλητών και θεατών!

Είναι Διευθυντής της Μονάδας Αποκατάστασης της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού από το 2005.

Στο πλαίσιο της ειδικευμένης επιστημονικής εμπειρίας κατέχει επίσης τον τίτλο του classifier (αξιολογητή) των ατόμων με κινητική αναπηρία που συμμετέχουν στον αθλητισμό τον οποίο απέκτησε κατόπιν εκπαίδευσης σε διεθνή σεμινάρια Classification Πανευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων ατόμων με κινητικές Αναπηρίες.

Είναι ιατρός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής από το 2000 συμμετέχοντας ως Chief Medical Officer στις αποστολές του Salt Lake(2000), Πεκίνο (2008), Λονδίνο (2012). Επιπλέον, διετέλεσε μέλος της Ιατρικής ομάδας σχεδιασμού και υλοποίησης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics που έγιναν στην Αθήνα το 2010.

Εκτός από φυσίατρος διατελέσει Υπεύθυνος Ιατρών εθνικών ομάδων όπως η Εθνική Ομάδα Ελληνορωμαϊκής Πάλης Ελλάδας, και πολλών ομάδων ποδοσφαίρου, basketball, volleyball κ.λπ.

Ο Σπύρος Σπύρου είναι μέλος, μεταξύ άλλων, της Ελληνικής Εταιρίας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων, Παγκόσμιας Αθλητιατρικής Εταιρείας,ISPRM, Ειδικός Γραμματέας και Ταμίας της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.

Ειδικότητά του οι παθήσεις μυοσκελετικού και αθλητικών κακώσεων και σε αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων για τις οποίες μάλιστα έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Εχει βοηθήσει πολλά μικρά παιδιά, εντελώς αφιλοκερδώς, να αποκαταστήσουν τα κινητικά τους προβλήματα.

Ο Σπύρος Σπύρου έχει συμμετοχή σε περισσότερες από 100 ελληνικές και διεθνείς ανακοινώσεις, 5 δημοσιεύσεις, 5 συμμετοχές σε συγγραφή ιατρικών βιβλίων, ομιλίες σε συνέδρια και μεγάλο αριθμό παρακολούθησης μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, σεμιναρίων και συνεδρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διεθνώς θεωρείται κορυφαίος στην αποκατάσταση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος και αθλητικών κακώσεων αλλά και αποκατάστασης νευρολογικών παθήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.