ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μετά τον «Ασθενή Μηδέν» ήρθε η «Ώρα Μηδέν»: Ποιοι και πόσοι έχουν μολυνθεί στην κατά τα λοιπά «θωρακισμένη» Ελλάδα;

Μετά τον «Ασθενή Μηδέν» ήρθε η «Ώρα Μηδέν»: Ποιοι και πόσοι έχουν μολυνθεί στην κατά τα λοιπά «θωρακισμένη» Ελλάδα;

Σε εκ των υστέρων αναζήτηση των επιβατών, του πληρώματος της πτήσης με την οποία ήρθε από την Ιταλία η «Ασθενής Μηδέν» στην Ελλάδα και της οικογένειάς της, έχουν αποδυθεί οι Αρχές δεδομένου ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχουν μολυνθεί κάποιοι από αυτούς.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν υπήρξε προληπτική καραντίνα 48 ωρών σε όλες τις πτήσεις, τουλάχιστον από Βόρεια Ιταλία (αν όχι όλη την Ιταλία διότι κανείς δεν εγγυάται την διάχυση του ιού και στη Νότια Ιταλία όπως και έγινε αφού υπάρχει κρούσμα στην Σικελία), κάτι το οποίο είναι το ελάχιστο (μη επαρκές αλλά απαραίτητο) μέτρο προφύλαξης.

Ουδείς γνωρίζει ξέρει πόσοι έχουν μολυνθεί από το συγκεκριμένο αεροπλάνο, πόσοι από τους οικείους των επιβατών, από τους φίλους, γνωστούς και συνεργάτες τους, αλλά και τους οικείους του πληρώματος, φίλους, γνωστούς και συναδέλφους τους.

Σημειώνεται ότι το πλήρωμα μετέβη στο Ηράκλειο που σημαίνει πως ήρθε σε επαφή με άλλους επιβάτες, οι οποίοι μετά ήρθαν σε επαφή με τους οικείους τους, φίλους, γνωστούς και συνεργάτες τους… πολύ καλά καταλάβατε πρόκειται για συνεχόμενες ανθρώπινες «αλυσίδες» που στο τέλος διαχέονται σε όλη την χώρα.

Σε τέτοια σενάρια στηρίζονται ταινίες τύπου Resident Evil και «Οι 12 πίθηκοι» μόνο που αυτές είναι ψυχαγωγικές ταινίες ενώ αυτό που γίνεται τώρα είναι πραγματικότητα.

Οι κυβερνητικές ευθύνες για την ανυπαρξία ελέγχου σε επιβάτες που έρχονται από την βόρειο Ιταλία είναι τεράστιες και εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί δεν τηρήθηκαν ούτε οι πιο απλές διαδικασίες. Δέκα κρούσματα να εμφανιστούν φτάνουν για να διαλύσου τον φετινό τουρισμό της χώρας.

Επιστήμονες στην Κίνα που μελέτησαν δείγματα από τη μύτη και τον λαιμό 18 ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό ανακοίνωσαν ότι αυτός συμπεριφέρεται όπως ο ιός της γρίπης και μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από όσο πιστευόταν αρχικά.

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση ο ιός ανιχνευόταν στον οργανισμό του ασθενή, αν και εκείνος δεν παρουσίαζε συμπτώματα, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορούν επίσης να μεταδίδουν την ασθένεια. Με μια απλή εξέταση αίματος, όμως, ο ιός εντοπίζεται άμεσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο covid-19 μοιάζει να προσβάλει τόσο το άνω όσο και το κάτω αναπνευστικό. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να προκαλεί πνευμονία, αλλά και να μεταδίδεται εύκολα, όπως η γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.