
Περισσότεροι από 1.000 Αλγερινοί επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, λόγω της απόφασης της αλγερινής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις πτήσεις προς την Τουρκία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ανέφερε σήμερα ο φορέας διαχείρισης του τουρκικού αεροδρομίου.
Ο IGA, σε ανακοίνωσή του, τόνισε πως συνεργάζεται με την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο και τον τουρκικό αερομεταφορέα Turkish Airlines για να «ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες περισσότερων από 1.000 Αλγερινών επισκεπτών για αρκετές ημέρες», συγκεκριμένα προσφέροντας τους γεύματα.
«Επιπροσθέτως, η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί για μια εβδομάδα να πείσει την αλγερινή κυβέρνηση να επιτρέψει την προσγείωση των πτήσεων» που προορίζονται να μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες, πρόσθεσε ο IGA.
Αφήνοντας να εννοηθεί πως ο γολγοθάς αυτών των επιβατών είναι πιθανό να μεγαλώσει, ο τουρκικός φορέας δήλωσε ότι «εργάζεται σκληρά για να κρατήσει την τάξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης».
Η Αλγερία ανέστειλε από τις 19 Μαρτίου όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αρκετές πρωτεύουσες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την πανδημία του Covid-19 που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 17 ανθρώπους στην αφρικανική χώρα.
Ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο 37 ανθρώπων στην Τουρκία, η οποία επίσης διέκοψε αεροπορικές συνδέσεις με πολλές χώρες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.