ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Μέχρι και 35 εκατ. πληθυσμού έχουν νοσήσει από κορωναϊό – Θα νοσηλευθούν 35.000 – Θα πεθάνουν 2-3.500

Βρετανία: Μέχρι και 35 εκατ. πληθυσμού έχουν νοσήσει από κορωναϊό – Θα νοσηλευθούν 35.000 – Θα πεθάνουν 2-3.500

Ύστερα από το διάγγελμα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, με το οποίο κήρυξε περιορισμό των μετακινήσεων, έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, την οποία φιλοξενούν οι Financial Times, διαπιστώνει ότι ο κορωνοϊός πιθανόν να έχει πλήξει το 50% του βρετανικού πληθυσμού, κάπου 35 εκατομμύρια ήδη έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν αποθεραπευτεί

Το συγκεκριμένο στοιχείο υποστηρίζεται από σχεδιάγραμμα επιδημιολόγων, βάσει του οποίου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Αγγλίας υποφέρουν από συμπτώματα.

Εάν επαληθευτούν τα στοιχεία της πανεπιστημιακής έρευνας, αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από ένας στους χίλιους θα χρειαστούν νοσηλεία.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα της Οξφόρδης, η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσούν από κορωνοϊό είτε αναπτύσσει ήπια συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κορωνοϊός έφτασε στη Βρετανία στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ εξαπλώθηκε – χωρίς να γίνει αντιληπτό – για περισσότερο από έναν μήνα. Μάλιστα, τα πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκαν στη Βρετανία περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η διασπορά του φονικού ιού θα σταματήσει, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όταν οι ανθρώπινοι οργανισμοί δημιουργήσουν ανοσία.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Τζόνσον έλαβε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να μην καταρρεύσει το NHS, το βρετανικό σύστημα Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται ακόμη ότι λόγω της επί δύο μηνών διασποράς του ιού ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τα απαραίτητα αντισώματα, οπότε μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να αποσύρει το καθεστώς καθολικής καραντίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.