Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

Ελληνικά φάρμακα κατά του κορωνοϊού: Η πρωτοπόρα προσπάθεια Ελλήνων γιατρών

Ελληνικά φάρμακα κατά του κορωνοϊού: Η πρωτοπόρα προσπάθεια Ελλήνων γιατρών

Ελληνικά φάρμακα θα παρασκευαστούν για την θεραπεία του κορωνοϊού καθώς οι πιθανότητες να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες είναι αρκετά μεγάλες.

Ξεκίνησε στην Ελλάδα η παραγωγή φαρμάκου με βάση τη χλωροκίνη για να χρησιμοποιηθεί υπό προϋποθέσεις για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

«Εχουμε επαρκείς ποσότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρης Φιλίππου, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha.

Όπως τόνισε ο κ. Φιλίππου, έχει έρθει ποσότητα πέντε τόνων χλωροκίνης στην Ελλάδα από ελληνική φαρμακοβιομηχανία κι έχει ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα, καθώς «αν η νόσος κάνει μεγάλη διασπορά, θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες και πρέπει να θωρακιστούμε».

«Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που έχει δοκιμαστεί και τα πρώιμα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι μπορεί να έχει κάποια θετική επίδραση σε ασθενείς με λοίμωξη από τον κορωνοϊό», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι σε πρώτη φάση το φάρμακο δεν θα διατίθεται από τα φαρμακεία, αλλά θα χρησιμοποιηθεί στα νοσοκομεία για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν νοσήσει και νοσηλεύονται.

Κι αυτό διότι, το φάρμακο είναι μεν πολύτιμο, αλλά «έχει επιπλοκές. Μπορεί να επηρεάσει την όραση, την ακοή, το ήπαρ, την καρδιά. Γι’ αυτό για να δοθεί στην αρχή χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. Στα νοσοκομεία οι ασθενείς που θα το λαμβάνουν, θα έχουν την ασφάλεια του συστήματος υγείας».

Όσον αφορά την πιθανότητα εν μέσω πανδημίας να δημιουργηθούν ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία, ο κ. Φιλίππου τόνισε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ελλείψεις. Πολύ πιθανόν να έχουμε πρόβλημα στο μέλλον και γι’ αυτό έχουμε βάλει ήδη περιορισμούς, για να θωρακιστούμε».

Την ίδια στιγμή η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιχειρεί να φτιάξει ένα εντελώς νέο φάρμακο για τον κορωνοϊό το οποίο θα βασίζεται στην κοχυκίνη.

Ο γιατρός Χριστόδουλος Στεφανάδης μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag».

Ο κ. Στεφανάδης αναφέρθηκε στην ουσία κοχυκίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς του κορωνοϊού.

Ο γιατρός είναι μέλος μια μεγάλης ομάδας γιατρών, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι διακρεκριμένοι λοιμωξιολόγοι, και ερευνά την επίδραση της συγκεκριμένης ουσίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος υπαρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κολχικίνη μπορεί να είναι ευεργετική στους ανθρώπους που νοσούν από τον νέο κορωνοϊό.

«Το φάρμακο πέρασε το πρωτόκολλο ομόφωνα και ξεκινάει άμεση η κλινική εφαρμογή του. Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Είναι μια προσπάθεια από Έλληνες γιατρούς, πρωτοπόρους σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε ο κ. Στεφανάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.