ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συναγερμός από τους ειδικούς για ένα ακόμη «άγνωστο» σύμπτωμα του κορωνοϊού

Συναγερμός από τους ειδικούς για ένα ακόμη «άγνωστο» σύμπτωμα του κορωνοϊού

Για ένα ακόμη πιθανό σύμπτωμα της πανδημίας κορωνοϊού προειδοποιούν ειδικοί της αμερικανικής οφθαλμολογικής εταιρείας.

​Η φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων, πάθηση γνωστή ως Pinkeye,δηλαδή η φλεγμονή του βλεννογόνου των ματιών ενδέχεται να αποτελεί σύμπτωμα μόλυνσης από κορωονοϊό.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βασίστηκαν στα αποτελέσματα 2 πρόσφατων μελετών από Κινέζους γιατρούς, που νοσήλευσαν ασθενείς με κορωνοϊό COVID-19.

Η ιογενής φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, σε 1 στους 30 ασθενείς, ενώ η άλλη έρευνα κάνει λόγο για φλεγμονή του οφθαλμικού βλεννογόνου σε 9 από 1.099 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επιπροσθέτως, η οφθαλμολογική ακαδημία των ΗΠΑ συστήνει στους οφθαλμίατρους να φορούν μια full face μάσκα που καλύπτει τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα, ειδικά όταν ασθενείς που έχουν αυτού του είδους της φλεγμονής στον ιστό που αποτελεί το «περίγραμμα» των οφθαλμών έχουν, ταυτόχρονα, πυρετό και αναπνευστικά συμπτώματα.

Εξάλλου, Βρετανοί ΩΡΛ προειδοποιούν πως η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ίσως αποτελεί σύμπτωμα μόλυνσης από κορωνοϊό COVID-19.

Άλλα συμπτώματα της ασθένειας COVID-19 περιλαμβάνουν τον πονόλαιμο αλλά και τα γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα βασικά συμπτώματα είναι ο πυρετός, ο ξηρός βήχας και η απώλεια της αναπνοής. Η παρουσία τους επιβάλλει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετοί φορείς του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικοί ή να φέρουν ήπια συμπτώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.