Σ.Τσιόδρας: «Είναι σημαντικός ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών ως δυο έτη χωρίς καθυστέρηση»

Σ.Τσιόδρας: «Είναι σημαντικός ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών ως δυο έτη χωρίς καθυστέρηση»

Στην ανάγκη να εμβολιαστούν κανονικά τα βρέφη και όλα τα μωρά έως 2 ετών, στάθηκε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας, κατά την ανακοίνωση του νεότερου απολογισμού, τόνισε πως οι γονείς θα πρέπει να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά τους «χωρίς κανέναν ενδοιασμό», ώστε να αποφευχθούν τυχόν μοιραία κρούσματα. Στο εξωτερικό έχει διαπιστωθεί πως αρκετά ανήλικα παιδιά έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και κάποια, σε σπάνιες περιπτώσεις, που έχουν υποκείμενα νοσήματα, είτε έχουν βρεθεί σε σοβαρή κατάσταση, είτε υπήρξαν περιπτώσεις θανάτου. Αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές όλου του κόσμου, με τον κ. Τσιόδρα να τονίζει πως δεν πρέπει να αφήνουν οι γονείς ανεμβολίαστα τα παιδιά.

Ποια είναι τα εμβόλια πρώτης προτεραιότητας που ζήτησε ο Τσιόδρας

Ο κ. Τσιόδρας, σύστησε να γίνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών ως δυο έτη χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας, με προτίμηση στη χορήγηση πολυδυνάμων εμβολίων ώστε να περιορίζονται οι επαφές. «Είναι σημαντικό να μην παραλείπονται οι εμβολιασμοί», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, θυμίζοντας τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς πριν από δύο χρόνια.

Όπως τόνισε ως «εμβόλια πρώτης προτεραιότητας» ορίζονται: α) της διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη β) της πολιομυελίτιδας γ) του αιμοφίλου της ινφλουέντσας δ) του πνευμονιοκόκκου ε) της ερυθράς, παρωτίτιδας, ιλαράς (MMR) και της μηνιγγίτιδας

«Ο ΕΟΔΥ σε ομόφωνη απόφασή του, κατέληξε ότι η διακοπή του εμβολιασμού μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς ίσως αυξηθούν οι πανδημίες παγκοσμίως και το σύστημα υγείας να πιεστεί με μια νόσο στην οποία υπάρχει ήδη το εμβόλιο. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια με την Ιλαρά. Συστήνεται ο εμβολιασμός ως τα 2 έτη χωρίς ενδοιασμό. Το ιδανικό είναι η χορήγηση πολυδυνάμων εμβολίων για να περιορίζονται οι επισκέψεις. Καλό είναι οι επαναληπτικές δόσεις στα μεγαλύτερα παιδιά να γίνει μετά το πέρας της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε πως τα παιδιά, συνοδεία ενός μόνο γονέα, θα μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού με τον γιατρό τους, προκειμένου να πραγματοποιείται το εμβόλιο στο ιατρείο. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφεύγεται η αναμονή μαζί με άλλα άτομα και θα πραγματοποιούνται τα εμβόλια σε μικρά παιδιά ως 2 ετών. Για παιδιά άνω των 2 ετών θα πραγματοποιηθούν εκ νέου επαναληπτικά εμβόλια, μετά το τέλος της καραντίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.