Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη: Επτά Έλληνες ομογενείς νεκροί από κορωνοϊό

Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη: Επτά Έλληνες ομογενείς νεκροί από κορωνοϊό

Στις απώλειες της ομογένειας στις ΗΠΑ από κορωνοϊό, αλλά και στην εικόνα που επικρατεί στη Νέα Υόρκη λόγω της πανδημίας αναφέρθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην αμερικανική πόλη, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κούτρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η «ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει θρηνήσει ήδη επτά θύματα» από τον κορωνοϊό. «Αυτά που γνωρίζουμε εμείς, διότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε στον τηλεοπτικό σταθμό. Παράλληλα όπως είπε στη μάχη κατά του φονικού ιού έχουν ριχθεί και αρκετοί Ελληνοαμερικανοί γιατροί στη Νέα Υόρκη και όχι μόνο.

«Αποκαρδιωτική εικόνα της Νέας Υόρκης λόγω του κορωνοϊού»

Μετέπειτα, αναφερόμενος στην εικόνα της πόλης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας την χαρακτήρισε αποκαρδιωτική. «Η σημερινή εικόνα της Νέας Υόρκης δεν είναι η εικόνα της πόλης που ξέραμε. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει καθόλου κίνηση», σημείωσε ο κ. Κούτρας.

Καταληκτικά, όσον αφορά το πλωτό νοσοκομείο των 1.000 κλινών που έχει δέσει στο λιμάνι προκειμένου να βοηθηθεί περισσότερο το σύστημα υγείας στην αντιμετώπιση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ο κ. Κούτρας τόνισε ότι «φέρνει μνήμες τις 11ης Σεπτεμβρίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι πλέον οι νεκροί στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τους 5.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.