ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για τα γάντια, τις μάσκες και το αντισηπτικό (βίντεο)

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για τα γάντια, τις μάσκες και το αντισηπτικό (βίντεο)

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ανέφερε πως διαπίστωσε τάση άμβλυνσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει «χαλάρωση», ενώ επανέλαβε την ανάγκη τήρησης όλων των έκτακτων μέτρων.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ έδωσε αναλυτικές οδηγίες για την ορθή χρήση των μέσων προσωπικής υγιεινής.

Πιο συγκεκριμένα, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση αντισηπτικού, κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με επιφάνειες, τις οποίες έχουν ακουμπήσει και άλλα άτομα.

Όσον αφορά τα γάντια, υπογράμμισε ότι είναι μίας χρήσης, δηλαδή προστατεύουν μόνο μία φορά. «Μετά πρέπει να τα απορρίψουμε και να βάλουμε άλλα».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπενθυμίσει την ανάγκη καλού και συνεχούς πλυσίματος των χεριών με σαπούνι ή αντισηπτικό.

Κάνοντας ειδική μνεία στις μάσκες, παρέπεμψε στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει επανειλημμένως διαμηνύσει ότι η χρήση τους αφορά τους ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.