Δείτε ποιες είναι οι 10 συνήθειες που βλάπτουν το δέρμα μας

Δείτε ποιες είναι οι 10 συνήθειες που βλάπτουν το δέρμα μας

Σίγουρα όλες θέλουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες τις οποίες παρόλο που γνωρίζουμε ότι κάνουν κακό στο δέρμα μας τις υιοθετούμε και παραβλέπουμε μερικά πράγματα.

Ποιες όμως είναι αυτές;

Ο ύπνος με το make – up
Το ντεμακιγιάζ μετά από νυχτερινή έξοδο μπορεί να είναι βαρετό αλλά το να αποκοιμηθείτε βαμμένες μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές λοιμώξεις ή ακόμα και να προκαλέσει ακμή. Εκτός αυτού το υπόλειμμα του μακιγιάζ που μένει στο μαξιλάρι σίγουρα επιβαρύνει το δέρμα σας. Είναι σημαντικό λοιπόν να ξεβάφεστε με τα σωστά προϊόντα και να βάζετε τις ενυδατικές σας. Καλού κακού για τις δύσκολες μέρες που επιστρέφετε «κομμάτια» έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας μαντιλάκια ντεμακιγιάζ για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.

Ο καφές
Η καφεΐνη (δυστυχώς για όλους) στεγνώνει το δέρμα και αυξάνει τις ρυτίδες, Φροντίστε λοιπόν αν καταναλώνετε πολλούς καφέδες κατά τη διάρκεια της ημέρας να πίνετε άφθονο νερό για ενυδάτωση. Προσθέστε φέτες φρούτων όπως πορτοκάλι ή λεμόνι για να ενισχύσουν τη γεύση.

Ο «πόλεμος» με τα σπυράκια
Κάποιες από εμάς δεν μπορούμε να αποβάλουμε την κακιά συνήθεια του να «σπάμε» τα σπυράκια, όχι μόνο τα δικά μας αλλά και των τριγύρω μας. Γνωρίζετε όμως πόσο κακό κάνει; Το σπάσιμο των σπυριών μόνο βρωμιά και βακτηρίδια μπορεί να μεταφέρει στο δέρμα και να σας αφήσει αναμνηστικά σημάδια στο δέρμα.

Παράλειψη γευμάτων
Η παράλειψη γευμάτων δημιουργεί στο δέρμα όψη γήρατος. Να θυμάστε να συμπεριλαμβάνετε πάντα στη διατροφή σας βιταμίνες C (πορτοκάλια), Β3 (φιστίκια), Ε (αβοκάντο) και Α (γλυκοπατάτες) που χαρίζουν υγεία στο δέρμα.

Πολύωρα και καυτά ντους
Στις ταινίες μπορεί να βλέπετε τις πρωταγωνίστριες να απολαμβάνουν το καυτό μπάνιο τους με τις ώρες. Στην πραγματική ζωή ωστόσο το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας, μπορεί γίνει φολιδωτό και ξηρό. Όταν λοιπόν το δέρμα σας αρχίζει να κοκκινίζει και να σας φαγουρίζει στο ντους, να ξέρετε ότι το έχετε παρακάνει.

Μικροποσότητες νερού
Η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος με άφθονο νερό όχι μόνο βοηθάει στην καταπολέμηση του γήρατος αλλά δίνει στο δέρμα σας λάμψη. Μην ξεχνάτε λοιπόν όχι μόνο να πίνετε πολύ νερό αλλά και να πλένετε καθημερινά το πρόσωπο σας και ύστερα να σκουπίζεστε ελαφρά με καθαρή πετσέτα.

Οι συνεχείς και εξαντλητικές δίαιτες
Το να κάνετε συνέχεια εξαντλητικές δίαιτες επηρεάζει αρνητικά το δέρμα σας. Παράλληλα η συχνή αύξηση του σωματικού βάρους και οι απώλειες μπορεί να χαλαρώσουν τις ίνες του δέρματος και να δημιουργήσουν ραγάδες.

Ο ελλιπής ύπνος
Είναι σημαντικό να συμπληρώνετε καθημερινά τις συνιστώμενες ώρες ύπνου όχι μόνο για να είστε ανανεωμένες αλλά και για να τροφοδοτείται η ενυδάτωση του δέρματος. Ο ελλιπής βραδινός ύπνος δημιουργεί θαμπό δέρμα και φραγμένους πόρους.

Η υπερκατανάλωση νατρίου στο φαγητό
Το περίσσιο νάτριο στη διατροφή μπορεί να απορροφήσει την υγρασία από το δέρμα, αφήνοντάς το ξηρό και θαμπό. Για να αποφευχθεί αυτό κάντε περικοπές στα αλμυρά τρόφιμα και επενδύστε σε μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συχνή απολέπιση
Μια φορά την εβδομάδα είναι καλό να κάνουμε απολέπιση για να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας. Ωστόσο θέλει προσοχή καθώς η συχνή απολέπιση στερεί από το δέρμα μας τα απαραίτητα έλαια που χρειάζεται για να διατηρεί τη φυσική του λάμψη. Μην το παρακάνετε λοιπόν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.