ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νίκος Σύψας: «Έως και 100 ουσίες δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες – Η μεγάλη ελπίδα σε 2 φάρμακα»

Νίκος Σύψας: «Έως και 100 ουσίες δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες – Η μεγάλη ελπίδα σε 2 φάρμακα»

Δύσκολος μήνας θα είναι ο Απρίλιος σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψας ο οποίος τόνισε τη σημασία όλοι οι πολίτες να βάλουν πλάτη «και μετά αν πάνε όλα καλά θα φτάσουμε σε ένα ξέφωτο».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, εξήγησε πως ακόμη και όταν ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων οι πολίτες θα βγουν από τα σπίτια τους αλλά με κάποιους όρους και οδηγίες «δεν θα είναι ακριβώς όπως ήμασταν παλιά».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα υπάρχουν δυο μεγάλες ελπίδες για νέα φάρμακα στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το πρώτο είναι η ρεμδεσιβίρη, αντιιικό φάρμακο για κορωνοϊούς, το οποίο σύμφωνα με τον καθηγητή βρίσκεται σε κλινική μελέτη φάσεως 3, δηλαδή τελειώνει.

«Εντός του Απριλίου θα έχουμε σύντομα τα αποτελέσματα. Εάν είναι ευνοϊκά το φάρμακο θα βγει σε μαζική παραγωγή και θα είναι διαθέσιμο πιστεύω σε όλους στο τέλος του καλοκαιριού», είπε ο κ. Σίψας.

Τόνισε ότι Έλληνες ασθενείς έχουν ήδη πρόσβαση στο φάρμακο είτε μέσω παρηγορητικής θεραπείας, είτε μέσω ερευνητικού πρωτοκόλλου στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει με 4 κέντρα.

Το δεύτερο φάρμακο, είναι η χλωροκίνη, για την οποία ο κ. Σύψας είπε ότι οι επιστήμονες ακόμη δεν είναι σίγουροι ότι δουλεύει έναντι του κορωνοϊού «έχουμε μόνο ενδείξεις υπάρχουν».

Εξήγησε ότι γίνονται μεγάλες κλινικές μελέτες σε όλο τον κόσμο και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις. Και αυτό το φάρμακο χορηγείται σε Έλληνες ασθενείς που έχουν επιβεβαιωμένα λοίμωξη από τον κορωνοϊό, «και σε αυτούς που είναι στο σπίτι και σε αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν έως και 100 ουσίες που δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο «αλλά όχι τόσο προχωρημένες όπως είναι τα δυο αυτά φάρμακα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το καλό σενάριο είναι ότι το φθινόπωρο θα έχουμε στα χέρια μας ένα αποτελεσματικό φάρμακο για χρήση σε ασθενείς με κορωνοϊό», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.