Έλληνας γιατρός στη Ν.Υόρκη: «Έχουμε φθάσει στα όρια του υγειονομικού συστήματος»

Έλληνας γιατρός στη Ν.Υόρκη: «Έχουμε φθάσει στα όρια του υγειονομικού συστήματος»

Ο καθηγητής Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας στο Νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης, Σπύρος Μεζίτης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ν.Υόρκης εν μέσω του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ανέφερε πως η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στα όριά της στα νοσοκομεία, καθώς μόνο στη Νέα Υόρκη υπάρχουν 3.000 άτομα διασωληνωμένα.

«Έχουμε φθάσει στα όρια του υγειονομικού συστήματος. Σε όλη τη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης έχουμε 3.000 διασωληνωμένους. Υπάρχει ανάγκη από αναπνευστήρες αλλά τους περιμένουμε αυτή την εβδομάδα. Ελπίζουμε να αντεπεξέλθουμε», είπε αρχικά.

«Δοκιμάζονται τα φάρμακα που γνωρίζετε κι εσείς και γίνονται διάφορες μελέτες. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το αν πρέπει να χρησιμοποιείται η χλωροκίνη αλλά έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερους από 4.000 νοσηλευόμενους. Επίσης χορηγούμε αζιθρομυκίνη, διάφορα πολυβιταμινούχα και την αντιική ουσία remdesivir που δίνεται πειραματικά σε λίγους ασθενείς», συνέχισε.

Μεζίτης: 500 Ελληνες γιατροί βοηθούν στη Νέα Υόρκη
Ο κ. Μεζίτης, ανέφερε πως υπάρχουν στη Νέα Υόρκη περίπου 500 Έλληνες γιατροί, που συμβάλλουν στην προσπάθεια του προσωπικού Υγείας.

«Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλο το υγειονομικό προσωπικό. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είναι στην πρώτη γραμμή διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Ανάμεσα τους υπάρχουν περίπου 500 Έλληνες γιατροί, όλοι τους ενεργά μέλη του συλλόγου Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου συλλόγου εκτός Ελλάδας. Έχει δημιουργηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας τους ομογενείς μας στις Κοινότητες και στους συλλόγους», σημείωσε.

Κλείνοντας, ο κ. Μεζίτης σύγκρινε την διαφορά που έχει η ανθεκτικότητα του ιού στη Νέα Υόρκη, σε σχέση με την Ελλάδα. «Ο ιός αποδείχθηκε πιο επιθετικός, πιο ανθεκτικός, πιο μεταδοτικός απ όλους τους ιούς που ξέραμε μέχρι τώρα. Από την άλλη πλευρά πρέπει να καταλάβουμε ότι πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η υγρασία.

​Η Ελλάδα έχει ζεστό και ξηρό κλίμα και αυτό είναι υπέρ της. Η υγρασία στη Νέα Υόρκη έχει παίξει μεγάλο ρόλο γιατί ο ιός παραμένει μεταδοτικός πάνω στις επιφάνειες , στο πλαστικό, στο χαρτί, στο μέταλλο μέχρι και 72 ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα να έχει φθάσει η καμπύλη στην κορυφή και στη συνέχεια να ξεκινήσει η κάμψη και να μειώνονται οι θάνατοι. Για περίπου ένα μήνα ακόμα τα πράγματα θα είναι δύσκολα στη Νέα Υόρκη», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.