ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Πως μια κηδεία, ένα πάρτι και ένα γεύμα «σκότωσαν» 3 ανθρώπους

ΗΠΑ: Πως μια κηδεία, ένα πάρτι και ένα γεύμα «σκότωσαν» 3 ανθρώπους

Έρευνα του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ (CDC) ερεύνησε την καθημερινότητας μιας γυναίκας στο Σικάγο των ΗΠΑ που μετέδωσε εν αγνοία της τον κορωνοϊό.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε κάποια ήπια αναπνευστικά συμπτώματα, όχι όμως σε σημείο να ανησυχήσει.

Όταν προσκλήθηκε σε μια κηδεία οικογενειακού φίλου αποφάσισε να παρευρεθεί.

Μάλιστα, δείπνησε με φίλους, όπου για τρεις ώρες, οι τρεις τους μοιράστηκαν και σερβιρίστηκαν στα ίδια πιάτα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκε στο μπουφέ της κηδείας όπου έφαγε, πιθανώς χρησιμοποιώντας τα ίδια σκεύη ενώ προσέφερε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, αγκαλιάζοντας τουλάχιστον τρεις συγγενείς του θανόντα.

Τρεις ημέρες μετά την κηδεία, συνεχίζει ει ήπια συμπτώματα και στη συνέχεια πηγαίνει σε ένα πάρτι γενεθλίων, αυτή τη φορά της οικογένειάς της.

Στο πάρτι βρίσκονται εννέα άτομα και όλα έρχονται σε «στενή επαφή» ενώ για τρεις ώρες, φιλιούνται και μοιράζονται το ίδιο φαγητό.

Από τους εννέα παρόντες, επτά θα μολυνθούν με κορωνοϊό εκείνη την ημέρα, δύο θα νοσήσουν σοβαρά και θα νοσηλευτούν.

Τρεις εβδομάδες μετά τα δύο αυτά άτομα θα χάσουν τη ζωή τους.

Παράλληλα, οι δύο που δείπνησαν με την γυναίκα στο πρώτο δείπνο μολύνθηκαν επίσης, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς πεθαίνει, 27 ημέρες μετά το γεύμα.

Ο πρώτος κύκλος ασθενών προκαλεί, όμως και έναν δεύτερο.

Και τρεις παρευρισκόμενοι στο πάρτι, αν και άρρωστοι, πήγαν στην εκκλησία μετά από έξι ημέρες συμπτωμάτων.

Στην εκκλησία αγγίζουν και περνούν το καλαθάκι εισφοράς στους άλλους. Ένας πιστός, που καθόταν σε άλλη σειρά, είναι το τελευταίο άτομο που εντοπίστηκε σε αυτό το «σύμπλεγμα» από επιδημιολογικούς ερευνητές από το CDC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκεκριμένη ασθενής, που δεν χρειάστηκε ποτέ να επισκεφτεί γιατρό, μόλυνε, άμεσα και έμμεσα, τουλάχιστον 15 άτομα σε τρεις εβδομάδες, τρεις από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.