Επεκτείνεται η καραντίνα στην Ιταλία – Έως και 3 Μαΐου

Επεκτείνεται η καραντίνα στην Ιταλία – Έως και 3 Μαΐου

Την ώρα που η Ιταλία θρηνεί καθημερινώς εκατοντάδες θύματα από τον κορωνοϊό, τα οποία παρά το «lockdown» δεν έχουν μειωθεί δραστικά, η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να επεκτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας έως και τις 3 Μαΐου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 18.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η ιταλική κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των περισσότερων παραγωγικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 3 Μαΐου.

Ηγετικά στελέχη των συνδικάτων διέρρευσαν την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, μετά από συνάντηση που είχαν το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Πιθανώς, να υπάρξουν εξαιρέσεις, με δυνατότητα επαναλειτουργίας μετά το Καθολικό Πάσχα, για ένα μικρό ποσοστό βιομηχανιών που στην φάση αυτή έχει παραμείνει κλειστές. Πάγια θέση της κυβέρνησης της Ρώμης συνεχίζει να είναι ότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών.

Η σχετική επίσημη απόφαση, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί, πιθανώς μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, από τον Ιταλό πρωθυπουργό, με νέο του τηλεοπτικό μήνυμα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 143.626. Οι νεκροί έφτασαν τους 18.279. Παράλληλα, 28.470 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 139.442 και είχαν χάσει την ζωή τους 17.669 άνθρωποι ενώ 26.491 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 610 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.184 νέα κρούσματα. 1.979 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.605 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.339 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 64.873 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 54.802 και οι νεκροί 10.022 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.677 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.316. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.933, με 756 νεκρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με χθες (328 περισσότερα κρούσματα) ενώ σημειώθηκαν 68 επιπλέον θάνατοι σε σύγκριση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο . Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στα νοσοκομεία, όμως, συνεχίζουν να μειώνονται σημαντικά ενώ παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των θεραπευμένων. Στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας, τέλος, δεν παρατηρείται η ίδια, τεράστια πίεση που είχε δημιουργηθεί τις περασμένες εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.