Αλλάζει τα πάντα ο κορωνοϊός στην Κούβα – Τέλος και στα ΜΜΜ

Αλλάζει τα πάντα ο κορωνοϊός στην Κούβα – Τέλος και στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Κούβας, σταματούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θα σταματήσουμε πλήρως όλες της υπηρεσίες μέσων μαζικής μεταφοράς στη χώρα, κρατικών και μη», κάτι που περιλαμβάνει τα πούλμαν και τα ταξί, ανακοίνωσε χθες στη δημόσια τηλεόραση ο υπ. Μεταφορών Εδουάρδο Ροδρίκες.

Η Κούβα είναι αυτή τη στιγμή σε στάδιο περιορισμένης εγχώριας μετάδοσης της ασθένειας και μόνο έξι περιοχές της χώρας παραμένουν σε καραντίνα. Όμως οι αρχές απαιτούν από τον πληθυσμό να ακολουθήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο υπ. Υγείας Χοσέ Πορτάλ προειδοποίησε πρόσφατα πως η επιδημία μπορεί να λάβει έκταση, όπως αλλού στον κόσμο, και ότι θα πρέπει να ενταθεί η πρόληψη.

Παρά την έκκληση να παραμείνουν στα σπίτια τους και το ότι από το Σάββατο η ελεύθερη κυκλοφορία ισχύει μόνο για τους «εργαζομένους που παρέχουν βασικές υπηρεσίες» και τη μεταφορά εμπορευμάτων, υπάρχουν «μετακινήσεις και πολύς κόσμος στα μέσα μαζικής μεταφοράς», παρατήρησε ο υπουργός Μεταφορών.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικού Εμπορίου Μπέτσι Ντίας ανακοίνωσε την απαγόρευση από την Παρασκευή «των πωλήσεων στα μεγάλα καταστήματα» της Αβάνας προκειμένου να «αποφευχθούν οι μεγάλες συναθροίσεις» που διευκολύνουν τη μετάδοση.

Η Κούβα εισάγει την πλειονότητα των τροφίμων και παρουσιάζει συχνά ελλείψεις λόγω του εμπορικού εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, της έλλειψης ρευστότητας και των καθυστερήσεων στον μετασχηματισμό ενός σοβιετικού τύπου οικονομικού συστήματος.

Η πώληση προϊόντων που έχουν μεγάλη ζήτηση, όπως το κοτόπουλο και τα είδη υγιεινής, προκαλούν μεγάλες ουρές αναμονής.

«Μόνο τα μικρά καταστήματα θα συνεχίσουν να προσφέρουν προϊόντα» πρώτης ανάγκης, εξήγησε η Ντίας. Μικρά καταστήματα θα δημιουργηθούν από τους δήμους για την «πώληση διατροφικών προϊόντων, ειδών τουαλέτας και υγιεινής» ενώ θα οργανωθούν επίσης περιοδείες πώλησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πώληση αλκοολούχων ποτών θα απαγορευθεί στα καταστήματα τροφίμων που πρέπει να κρατήσουν τα ράφια τους για τα τρόφιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.