ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κορωνοϊός: Προσλήψεις στον ΕΟΔΥ – Στα σκαριά και τα μαζικά τεστ

Κορωνοϊός: Προσλήψεις στον ΕΟΔΥ – Στα σκαριά και τα μαζικά τεστ

Πρόγραμμα διενέργειας μαζικών τεστ στον πληθυσμό έχει στα σκαριά η κυβέρνηση. Και αυτό γιατί τα τεστ θεωρούνται «κλειδί» στην επόμενη φάση που θα ξεκινήσει στην χώρα μας μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Κατά πληροφορίες το υπουργείο Υγείας έχει υπογράψει συμφωνίες με δύο εταιρείες – μια αμερικανική και μια ελβετική- για την προμήθεια μεγάλου αριθμού διαγνωστικών τεστ ώστε αφενός να διαπιστωθεί η έκθεση στον ιό και αφετέρου ώστε να διαπιστωθεί πόσοι πολίτες έχουν νοσήσει και ήταν ασυμπτωματικοί και έχουν δημιουργήσει αντισώματα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η χώρα μας μέχρι τα τέλη Μαΐου θα είναι σε θέση να διενεργεί περί τα 8.000 τεστ ημερησίως.

Προσλήψεις από τον ΕΟΔΥ

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΕΟΔΥ δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά στην πλήρωση 1.100 θέσεων εργασίας. Πρόκειται για την υλοποίηση της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού κατ΄οίκoν», που χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ ΤΣ & ΕΚΤ, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι αιτήσεις κατατίθενται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (ΔΕ οδηγοί, ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτές, ΠΕ διοικητικοί) με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ακόμη ένα τρίμηνο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Στελέχωση 500 ΚΟΜΥ και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ» με αντικείμενο τη στελέχωση 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) ειδικού σκοπού και του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Η πρόσκληση διενεργείται με μοναδικό κριτήριο την αύξουσα σειρά τής αίτησης με έναρξη σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 13:00.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, καθώς και για τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες: eody.gov.gr, moh.gov.gr και https://eody-komy.services.gov.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.