ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υποχρεωτική από εδώ και στο εξής η χρήση μάσκας σε μετρό και λεωφορεία

Υποχρεωτική από εδώ και στο εξής η χρήση μάσκας σε μετρό και λεωφορεία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, τόνισε πως από εδώ και στο εξής, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως η επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κοροναϊό, είχε να επιλέξει μεταξύ της ισχυρής σύστασης ή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό. Τελικά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης από τις 15 Μαΐου τα δρομολόγια θα είναι πυκνότερα για να επιβιβάζονται οι μισοί από όσους χωράνε στον κάθε συρμό ή το κάθε όχημα.

Ήδη ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, εξήγγειλε ότι ο στόλος των λεωφορείων αναμένεται να αυξηθεί στα 950 με 1100.

Παράλληλα υπάρχει η σκέψη να μπουν ελεγκτές, όχι για τα εισιτήρια αλλά για το αν οι επιβάτες συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας ή όχι.

Με μάσκες το επιβατικό κοινό

Αυξημένη είναι η κίνηση στην περιοχή του Συντάγματος τις τελευταίες μέρες, ωστόσο οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Περίπου το 60% των επιβατών των ΜΜΜ κάνει χρήση της μάσκας, η οποία θα είναι υποχρεωτική από τις 5 Μαΐου οπότε και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις.

Οι οδηγοί των λεωφορείων και των τρόλεϊ ζητούν την τοποθέτηση πλέξιγκλας γύρω από την καμπίνα του οδηγού προκειμένου να αποφεύγουν την επαφή με τους επιβάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κόσμος πάντως, κατανοεί τη χρησιμότητα της μάσκας, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για προηγούμενες τοποθετήσεις περί μη αναγκαιότητας χρήσης της της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.