Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως – Πάνω από 210.000 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως – Πάνω από 210.000 οι νεκροί

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατ. παγκοσμίως ενώ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 210.000 θάνατοι. Αξίζει να σημειωθεί πως το 80% είναι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πρακτορείο δείχνουν πως έχουν καταγραφεί 3.064.838 κρούσματα μόλυνσης και 211.609 θάνατοι. Η ήπειρος που πλήττεται περισσότερο είναι η Ευρώπη, με 1.393.779 κρούσματα και 126.223 θανάτους.

​Ενώ οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα (1.010.507 κρούσματα, 56.803 θάνατοι) και επίσης αυτή όπου η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που έχουν διαγνωστεί και ανακοινωθεί δεν αποτελεί πάντως παρά κλάσμα του πραγματικού, καθώς πολλές χώρες υποβάλλουν σε εξετάσεις μόνο τους πιο σοβαρά ασθενείς.

Στο ίδιο συμπέρασμα, ότι τα κρούσματα σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, είχε καταλήξει νωρίτερα χθες το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς με βάση τη δική του καταμέτρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.