ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ύμνοι» ΠΟΥ για Σουηδία & τακτική «Ανοσίας Αγέλης»: «Η Σουηδία είναι το μελλοντικό μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού»!

«Ύμνοι» ΠΟΥ για Σουηδία & τακτική «Ανοσίας Αγέλης»: «Η Σουηδία είναι το μελλοντικό μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού»!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «υποκλίθηκε» στην Σουηδία για την εφαρμογή της «ανοσίας της αγέλης» ως βασικού μοντέλου αντιμετώπισης του κορωνοϊού, «ταπώνοντας» όλους τους απίθανους εν Ελλάδα «επιδημιολόγους» των καναλιών και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάικ Ράιαν, ειδικός Εκτάκτων Καταστάσεων του Οργανισμού, εξαίροντας το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας από την σκανδιναβική χώρα δήλωσε ότι «Από τη Σουηδία μπορούν να αντληθούν αρκετά σημαντικά διδάγματα», περιγράφοντας το παράδειγμα της ως ένα «μελλοντικό μοντέλο στην προσπάθεια σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα».

Οχι από την Ελλάδα; Μάλλον όχι!

Και συνέχισε:

«Υπάρχει, νομίζω, η αντίληψη ότι η Σουηδία δεν έθεσε σε ισχύ περιοριστικά μέτρα και απλώς επέτρεψε στη νόσο να εξαπλωθεί. Τίποτε δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Η χώρα έθεσε σε εφαρμογή μια πολύ ισχυρή δημόσια πολιτική για την κοινωνική αποστασιοποίηση και την προστασία των ανθρώπων σε οίκους ευγηρίας. Η Σουηδία κάνει το καθήκον της στα τεστ​».

Πόση αξία έχει αυτά που δηλώνει τώρα ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ;

Όση αξία είχαν οι διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης (Σ.Τσιόδρας και Α.Γεωργιάδης) ότι «Οι μάσκες δεν χρειάζονται ή είναι επικίνδυνες για την υγεία» στις 9 Απριλίου και μετά από είκοσι ημέρες δήλωναν ότι «Χωρίς μάσκες δεν πάμε πουθενά».

Όση αξία είχαν οι… επικρίσεις του ΠΟΥ κατά του Ν.Τραμπ, όταν έκλεισε τα σύνορα με την Κίνα και έσωσε τις ΗΠΑ (γιατί οι ΗΠΑ παρά τον μεγάλο αριθμό νεκρών σώθηκαν από μια «σφαγή» άνω του μισού εκατομμυρίων ανθρώπων αν δεν έκλειναν τα σύνορα με την Κίνα).

Ή όταν οι εκπρόσωποι του ΠΟΥ δήλωναν ότι «Δεν μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο» και «δεν είναι ένας επικίνδυνος ιός λόγω της χαμηλής μεταδοτικότητας και μειωμένης θνησιμότητας σε σχέση με τους SARS και MERS»» ή ότι «Δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό» στις 17 Φεβρουαρίου.

Ομως αυτό δεν αλλάζει την ουσία: Η Σουηδία κατάφερε να εφαρμόσει αυτό που ελάχιστες χώρες θα μπορούσαν να κάνουν. Να έχουν «εδώ και τώρα» την έξαρση θνητότητας και να μην την μεταθέσουν στο μέλλον, υπονομεύοντας με επικίνδυνα για την κοινωνία, μέτρα περιορισμού των πολιτών, τα οποία θα πεθάνουν στις άλλες χώρες, ακριβώς λόγω της λήψης αυτών των μέτρων!

Με αριθμό θανάτων περί τους 2.700 και των κρουσμάτων περί τους 22.000 (λόγω των συνεχών τεστ στην χώρα) προτίμησε να δει το πρόβλημα «στα μάτια».

Χωρίς να έχει εμβολιασμένο τον πληθυσμό με το υποχρεωτικό εμβόλιο της φυματίωσης (το οποίο αποδείχθηκε τελικά το κρίσιμο στοιχείο διάσωσης από τον κορωνοϊό των χωρών του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ της κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης -της Ρωσίας περιλαμβανομένης- αλλά και της Ελλάδας και Πορτογαλίας από το δυτικό μπλοκ).

Ή χωρίς να έχει τις κλιματολογικές συνθήκες που διέσωσαν τις χώρες από την Ελλάδα και νοτιότερα, ζήτησε από τους πολίτες συγκεκριμένα πράγματα, αλλά δεν επέβαλε δικτατορία, όταν Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα κατάργησαν τα δημοκρατικά δικαιώματα στο όνομα «αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπου τις τρεις πρώτες, δεν τις έσωσε αυτή η κατάργηση των ελευθεριών. Το τι πραγματικά έγινε στην Ελλάδα, θα το δούμε σε έρευνα που ετοιμάζει το pronews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.