ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πολωνία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Η κυβέρνηση όμως ανοίγει τα σχολεία

Πολωνία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Η κυβέρνηση όμως ανοίγει τα σχολεία

Ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Πολωνία έφθασε τους 1.007 επί συνόλου 21.631 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το απόγευμα της Δευτέρας, παρ’ όλ’ αυτά όμως ο πολωνός υπουργός Λούκας Σουμόφσκι εκτίμησε ότι η φάση της κορύφωσης της πανδημίας του κορωνοϊού έχει πλέον παρέλθει.

«Η κορύφωση της επιδημίας είναι πίσω μας και πλέον (η εξάπλωσή της) γίνεται με αργό ρυθμό» και όχι ως εάν να επρόκειτο για «χιονοστιβάδα», διαβεβαίωσε ο Σουμόφσκι σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Wirtualna Polska. Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως αναμένει να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους από σήμερα Τρίτη.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης παραμένει σταθερός, περί τα 300 ως 400 ανά εικοσιτετράωρο, τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ορισμένες ημέρες έχει φθάσει τα 500. Η νότια επαρχία της Σιλεσίας παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, με τους εργαζόμενους στα ορυχεία να θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου τελευταία.

Ωστόσο εστίες έχουν εμφανιστεί και σε άλλες βιομηχανίες. Στο δυτικό τμήμα της Πολωνίας, σε εργοστάσιο επίπλων καταγράφηκαν 300 κρούσματα μόλυνσης το Σαββατοκύριακο.

Μολαταύτα, ορισμένα σχολικά ιδρύματα άνοιξαν ξανά και υποδέχονται παιδιά ως και 9 ετών, χωρίς πάντως να παραδίδονται κανονικά μαθήματα. Πολλοί γονείς, οι οποίοι «χρειάζεται να επιστρέψουν στη δουλειά και δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά θα ικανοποιηθούν από το άνοιγμα των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών», σχολίασε η εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Παιδείας Άννα Οστρόφσκα. «Θα επιτηρούμε την κατάσταση μόνιμα», διαβεβαίωσε πάντως η ίδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, όπως μετέδωσε το πολωνικό ραδιοφωνικό δίκτυο RMF, η μεγάλη πλειονότητα των γονιών αποφάσισε να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι. Εκτιμάται πως μόλις το 10% των μαθητών πήγε σχολείο χθες Δευτέρα στη Βαρσοβία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.