ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε πόσες θερμίδες έχουν τα καλαμάκια, το παγωτό, οι κρέπες και το καλαμπόκι

Για να ξέρετε πόσο μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις

Δείτε πόσες θερμίδες έχουν τα καλαμάκια, το παγωτό, οι κρέπες και το καλαμπόκι

Οι περισσότεροι, έχουμε συνδέσει το καλοκαίρι, μεταξύ άλλων, με τις βραδινές ανέμελες βόλτες, για ένα παγωτό ή για ένα καλαμπόκι στο χέρι ή για μια έξοδο για τα αγαπημένα σουβλάκια.

Έχετε, όμως, αναρωτηθεί πόσες θερμίδες έχουν αυτές οι απολαύσεις που το καλοκαίρι τις επιθυμούμε λίγο περισσότερο;

Ας ξεκινήσουμε από τα σουβλάκια. Ένα απλό σουβλάκι χοιρινό έχει 119 θερμίδες και ένα σουβλάκι κοτόπουλο 74 θερμίδες. Αν τώρα επιλέξετε πίτα με γύρο χοιρινό οι θερμίδες εκτοξεύονται.

​Με αλάδωτη πίτα, πατάτες, τζατζίκι και ντομάτα έχει περίπου 700 θερμίδες ενώ αν ζητήσετε αλάδωτη πίτα αφαιρέστε 90 θερμίδες. Αν δεν επιλέξετε γύρο αλλά σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο οι θερμίδες μειώνονται κατά πολύ αφού μια γενναία ποσότητα γύρου μπορεί να φτάσει και τις 300 θερμίδες.

Στο παγωτό τώρα, οι θερμίδες ποικίλουν. Μία μπάλα παγωτού αντιστοιχεί σε μισό κυπελλάκι και θεωρείται ότι είναι η βασική μονάδα μέτρησης της μερίδας.

​Μία μπάλα φράουλα έχει 127 θερμίδες ενώ η ίδια ποσότητα από βανίλια φτάνει μέχρι και τις 137 θερμίδες. Το αγαπημένο παγωτό σοκολάτα έχει τις περισσότερες θερμίδες και συγκεκριμένα 143.

Τα καλαμπόκια που θα βρείτε να ψήνουν σε διάφορα μέρη στις διακοπές σας κινούνται σε μέτρια επίπεδα και ένα κομμάτι έχει περίπου 280 θερμίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κρέπα είναι επίσης μια απόλαυση του καλοκαιριού. Μια κρέπα σοκολάτα να υπολογίσετε ότι έχει περίπου 270 θερμίδες ενώ μια κρέπα με παγωτό πηγαίνει στις 320 θερμίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.