ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έρευνα: Επικίνδυνο να ακουμπάς το λάπτοπ στα πόδια σου

Έρευνα: Επικίνδυνο να ακουμπάς το λάπτοπ στα πόδια σου

Μια από τις πιο κλασικές συνήθειες των ανθρώπων όταν θέλουν να χαλαρώσουν με τον υπολογιστή τους είναι ότι ακουμπούν το λάπτοπ στα πόδια τους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, καλό είναι να σταματήσεις.

Πρόκειται για τον όρο του Τoasted Skin Syndrome (σύνδρομο “ψημένου” δέρματος). Έρευνες που έκανε ομάδα του Eastern Virginia Medical School στις ΗΠΑ, για να περιγράψει τις συνέπειες που έχει στο δέρμα αυτή η τακτική έδειξε ότι όντως υπάρχει κίνδυνος.

Αν κρατάς το λάπτοπ για περισσότερες από δύο ώρες στα πόδια, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι μακροχρόνια θα μπορούσαν να προκληθούν σοβαρές βλάβες που ίσως οδηγήσουν ακόμα και σε σοβαρές νόσους.

Και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι η θερμότητα που εκπέμπει η μπαταρία του φορητού υπολογιστή φτάνει ακόμα και τους 52 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη κι αν η διάρκεια του φορητού υπολογιστή είναι μικρή, η θερμότητα αυτή μπορεί να γίνει απλώς ενοχλητική. Αν ωστόσο κάνεις καθημερινή χρήση το δέρμα, που δέχεται όλη αυτή τη θερμότητα, είναι πιθανό να αρχίζει να αποχρωματίζεται και να παθαίνει ζημιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.