ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρινοπλαστική: Αυτοί είναι οι κίνδυνοι στα αεροπορικά ταξίδια

Ρινοπλαστική: Αυτοί είναι οι κίνδυνοι στα αεροπορικά ταξίδια

Η ανάρρωση μετά από μια ρινοπλαστική θέλει συγκεκριμένο χρόνο για να επιτραπεί στον ασθενή να ταξιδέψει με αεροπλάνο.

Μια ολιγόωρη πτήση μία εβδομάδα μετά την ρινοπλαστική είναι ουσιαστικά απίθανο να προκαλέσει προβλήματα, ενώ όσον αφορά τις υπερατλαντικές πτήσεις λαμβάνεται υπόψιν η γενικότερη κατάσταση του χειρουργημένου ασθενή.

Όσον αφορά στη ρινοπλαστική, η πρόωρη χρήση του αεροπλάνου μπορεί να δημιουργήσει κάποια ειδικά προβλήματα στους ασθενείς, τα οποία σχετίζονται με την πίεση και την ποιότητα του αέρα που υπάρχει στο αεροσκάφος.

Παράγοντες που επιδεινώνουν το πρόβλημα

Όταν ο αέρας που αναπνέει ο ασθενής είναι ξηρός τότε μπορεί να παρουσιαστεί μια έστω μικρή ρινορραγία. Αυτό είναι πιθανότερο να γίνει σε μεγάλης διάρκειας πτήσεις και όταν στο συγκεκριμένο αεροπλάνο ο αέρας ανακυκλώνεται αντί να ανανεώνεται συνεχώς με καθαρό. Μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν αλλάξει τα συστήματα εξαερισμού στα αεροπλάνα τους προς όφελος της καθαρότητας του αέρα της καμπίνας.

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο περίπλοκες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις που κατά τη διάρκειά της ρυθμίζονται οι ρινικοί χόνδροι και τα οστά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προστεθεί και ιστός για τη βελτίωση της δομής της μύτης.

Ορισμένοι επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης συχνά αισθάνονται κάποια σχετική δυσφορία είτε στα αυτιά, είτε στο πρόσωπό τους, λόγω διαφοράς της πίεσης του αέρα που υπάρχει στο μέσο αυτί ή τους παραρρίνιους κόλπους τους και της πίεσης της καμπίνας του αεροσκάφους.

Ποια μέτρα μπορείτε να πάρετε για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου

Η βάδιση μέσα στο αεροσκάφος και η γενικότερη κίνηση κατά το πολύωρα ταξίδια βοηθούν στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων ιδίως σε άτομα με γενικότερα προβλήματα υγείας. Καλό είναι να επιδιώκεται η καλή ενυδάτωση του οργανισμού πριν αλλά και κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Σημαντικό είναι επίσης ο χειρουργημένος ασθενής να μη σηκώσει τις χειραποσκευές για τοποθέτησή τους στις ειδικές θέσεις μέσα στο αεροσκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλη μια παράμετρος για τον χρόνο ανάρρωσης είναι το είδος της επέμβασης και η μέθοδος που ακολουθήθηκε. Με την Diamond Ρινοπλαστική ο χρόνος αυτός μειώνεται σημαντικά, καθώς τα οστά σμιλεύονται με υπερήχους χωρίς να γίνονται οστεοτομίες για να διαμορφωθεί το νέο σχήμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.