ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκα η επιστροφή στα σχολεία στη Σκωτία

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκα η επιστροφή στα σχολεία στη Σκωτία

Στη Σκωτία έχει ξεκινήσει ήδη η σταδιακή επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές, ύστερα από πέντε μήνες. Όπως αποφασίστηκε, τα παιδιά θα επιτρέπεται να φέρουν σχολική τσάντα, αλλά δεν θα είναι υποχρεωμένα να φορούν προστατευτική μάσκα ως μέτρο πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοίού.

Οι σκωτσέζικες αρχές επέλεξαν η επιστροφή στα θρανία να γίνει σταδιακά από την Τρίτη, 11 Αυγούστου, για τους μαθητές της περιοχής Μπόρντερς έως τις 18 Αυγούστου, για τις υπόλοιπες περιοχές. Οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες ούτε να σέβονται τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ τους.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, έκρινε ότι είναι «κατανοητό» να υπάρχει μια κάποια «ανησυχία από την πλευρά των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών», αλλά διαβεβαίωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων έχει «ζωτική σημασία» για την εκπαίδευση και την «ευημερία» των μαθητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Σκωτία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού COVID-19 ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 19.000 και περισσότεροι από 2.500 είναι οι θάνατοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.