ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο ΠΟΥ ανυπομονεί να εξετάσει λεπτομέρειες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου

Ο ΠΟΥ ανυπομονεί να εξετάσει λεπτομέρειες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου

Σύμφωνα με δηλώσεις του, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανυπομονεί να εξετάσει λεπτομέρειες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό που καταχωρίστηκε την Τρίτη (11/08).

«Απλό και αποτελεσματικό»: Ειδικός εξηγεί γιατί μπορούμε να εμπιστευτούμε το ρωσικό εμβόλιο

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του Οργανισμού δήλωσε:

«Ο ΠΟΥ γνωρίζει ότι ένα εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 έχει καταχωριατεί στο εθνικό μητρώο φαρμάκων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο ΠΟΥ είναι σε επαφή με Ρώσους επιστήμονες και τις υγειονομικές αρχές και προσβλέπει στην εξέταση λεπτομερειών των δοκιμών».

Ο κορυφαίος οργανισμός υγείας χαιρέτισε όλες τις προόδους στην έρευνα εμβολίων για τη νόσο COVID-19 και σημείωσε ότι η επιτάχυνση της ανάπτυξης πρέπει να γίνει σύμφωνα με καθιερωμένες διαδικασίες όσον αφορά στην ασφάλεια.

Ακόμα, ο ΠΟΥ υπογραμμίζει το εξής:

«Η επιτάχυνση της έρευνας για τα εμβόλια πρέπει να γίνει ακολουθώντας καθιερωμένες διαδικασίες σε κάθε στάδιο ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστεί ότι τυχόν εμβόλια που τελικά εισέρχονται στην παραγωγή είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

​Οποιοδήποτε ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για την πανδημία θα είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και ο ΠΟΥ παροτρύνει την ταχεία, δίκαιη και δίκαιη πρόσβαση σε τέτοια εμβόλια παγκοσμίως».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ είπε στο Sputnik ότι ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πρέπει να περάσει από τη διαδικασία προεπιλογής, η οποία περιλαμβάνει «μια αυστηρή ανασκόπηση και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που συγκεντρώθηκαν μέσω κλινικών δοκιμών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.