ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουβωνική πανώλη: Νέος νεκρός στη Μογγολία

Βουβωνική πανώλη: Νέος νεκρός στη Μογγολία

Μετά τους θανάτους στην Κίνα η βουβωνική πανώλη έκανε την εμφάνισή της και στη Μογγολία, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει πως πέθανε ένας άνδρας ηλικίας 42 ετών.

Η χώρα είχε προχωρήσει σε καραντίνα στο δυτικό κομμάτι της, φοβούμενη επιδημία. Ο άνδρας ο οποίος είχε αγοράσει δύο νεκρές μαρμότες λίγο πριν από το θάνατό του, που είναι γνωστό ότι φέρουν ψύλλους που μεταδίδουν την ασθένεια, απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης (11/08) και σήμανε «συναγερμό» στις υγειονομικές αρχές.

Το Εθνικό Κέντρο Ζωογόνων Νοσημάτων της Μογγολίας ανέφερε, στην ανακοίνωσή του, ότι 17 από τις 21 επαρχίες της χώρας διατρέχουν κίνδυνο. Ωστόσο, η απειλή για γειτονικές χώρες -όπως είναι η Ρωσία- είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ασθένεια, γνωστή και ως πανούκλα, δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, αλλά απλώνεται από το ένα ζώο στο άλλο μέσω ψύλλων. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκεφάλους και εμετό, ενώ εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία είναι εξαιρετικά θανατηφόρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.