ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καθηγητής Μανωλόπουλος: «Η πιθανότητα να είναι αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι 20% με 30%»

Καθηγητής Μανωλόπουλος: «Η πιθανότητα να είναι αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι 20% με 30%»

Την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που ανέπτυξε η Ρωσία σχολίασε ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Όπως εκτίμησε, η πιθανότητα να είναι αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τον κορωνοϊό κυμαίνεται μεταξύ 20% και 30%, η Ρωσία παίρνει μεγάλο ρίσκο, το εμβόλιο δεν έχει περάσει από τη «φάση 3». Ο κ. Μανωλόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι ποτέ δεν θα έκανε στον εαυτό του ένα τέτοιο εμβόλιο, δεν θα πόνταρε δηλαδή στο Sputnik V, και πως δεν έχει χορηγηθεί σε άτομα υψηλού κινδύνου για κάποιο διάστημα, για να φανεί ότι αυτοί δεν ανέπτυξαν λοίμωξη από τον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είπε ακόμη ότι η «φάση 3» της δοκιμής δεν μπορεί να συμπιεστεί χρονικά, ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 με 3 μήνες για να φανούν τα αποτελέσματα, ενώ έχει ανακοινωθεί δοκιμή σε μόλις 55 άτομα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το εμβόλιο να αποδειχθεί αναποτελεσματικό και στη συνέχεια να υπάρξει μια γενικότερη αμφισβήτηση και καχυποψία από τον πληθυσμό γενικά για τα εμβόλια, τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.