ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

100% επιτυχία το ρωσικό εμβόλιο για COVID-19: Όλοι οι εμβολιασμένοι απέκτησαν αντισώματα χωρίς παρενέργειες

100% επιτυχία το ρωσικό εμβόλιο για COVID-19: Όλοι οι εμβολιασμένοι απέκτησαν αντισώματα χωρίς παρενέργειες

To ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, που ονομάστηκε «Sputnik-V», σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», είχε επιτυχία 100%, καθώς δημιούργησε, χωρίς σοβαρές παρενέργειες, αντισώματα σε όλους ανεξαιρέτως τους εθελοντές.

Τα αποτελέσματα των δύο δοκιμών, που έγιναν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή 76 εθελοντών, έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων ανέπτυξε αντισώματα, χωρίς σοβαρές παρενέργειες. Το εμβόλιο, για το οποίο ήδη έχει δοθεί άδεια στη Ρωσία, γίνεται σε δύο δόσεις.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι το έκανε και η κόρη του. Η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα που προβαίνει σε άδεια, πριν δημοσιευτούν δεδομένα ή ξεκινήσει μιας μεγάλης κλίμακας δοκιμή.

«Οι δύο δοκιμές 42 ημερών – συμπεριλαμβανομένων 38 υγιών ενηλίκων η καθεμία – δεν βρήκαν σοβαρές δυσμενείς επιδράσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσαν ότι οι υποψήφιοι που έχουν εμβολιαστεί προκάλεσαν μια απόκριση αντισωμάτων» ανέφερε το The Lancet.

Η ανακοίνωση του εμβολίου πριν λίγες βδομάδες είχε προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την Δύση, με πολιτικούς και επιστήμονες να κατηγορούν το ρωσικό εμβόλιο ως «τζούφιο & επικίνδυνο», που όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Μετά τα συμπεράσματα του ιατρικού περιοδικού, μαζί με μια δοκιμή του εμβολίου σε 40.000 άτομα, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα πέρασε στην αντεπίθεση.

«Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις της Δύσης που τέθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τον σαφή στόχο της αμαύρωση του ρωσικού εμβολίου», δήλωσε ο Κίριλ Ντμιτρίεβ, επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων επενδύσεων (ΡΔΙΦ), το οποίο έχει υποστηρίξει το εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αξιωματούχος τόνισε στο Reuters ότι το εμβόλιο πληροί όλες τις προδιαγραφές και σημείωσε: «τώρα θα αρχίσουμε να κάνουμε εμείς ερωτήσεις για ορισμένα από τα δυτικά εμβόλια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.