Ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νωρίτερα νέα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Όπως ανακοίνωσε από αύριο, Τετάρτη, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρος εργασίας και τους ανοικτούς χώρους της Αττικής.

Η κυβέρνηση αποφασίστηκε η ενίσχυση των μέτρων προστασίας στην Αττική, όπως τόνισε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Τα μέτρα κρίνονται αναγκαία για έναν ακόμη λόγο: την προτεραιότητα που δίνουμε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ανάγκη να μειώσουμε τα επίπεδα κινδύνου διασποράς του ιού από άλλες δραστηριότητες πολιτών», τόνισε.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μήνα.