Π.Ο.Υ.: «Ευχαριστούμε την Ρωσία που ανέπτυξε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο»

Π.Ο.Υ.: «Ευχαριστούμε την Ρωσία που ανέπτυξε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο»

Ευχαρίστησε την Ρωσία ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας (ΠΟΥ) για τις προσπάθειες που καταβάλλει να αναπτύξει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ Χανς Κλιούγκε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Ο ΠΟΥ εκτιμά πολύ τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα του Sputnik-V. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για εκείνες τις σταδιακές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ασφαλούς και αποτελεσματικού», δήλωσε ο Κλιούγκε.

Την ίδια στιγμή επικρατεί απογοήτευση με το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca κατά τις δοκιμές του οποίου έχουν ήδη υπάρξει δύο ασθενείς οι οποίοι έχουν παρουσιάσει εγκάρσια μυελίτιδα.

Σύμφωνα με τον Κλιούγκε στη συνάντηση με τον Ρώσος υπουργό Υγείας συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον εμβολιασμό. «Η ανάπτυξη του εμβολίου είναι η κύρια απάντηση της Ρωσίας στην έξαρση του κορωνοϊού, για αυτό είναι τόσο σημαντική η αλληλεγγύη. Μαζί με τους συναδέλφους μου στον ΠΟΥ θα συζητήσουμε στην Γενεύη τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε σ αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Κλιούγκε.

«Η Ρωσία επέδειξε την αλληλεγγύη της διεθνώς και με βοήθησε ως περιφερειακό διευθυντή να παράσχω την υποστήριξη στις χώρες της Κεντρικής Ασίας» πρόσθεσε ο Κλιούγκε, επισημαίνοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση αντιμετώπισε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα αρωγής στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Την ίδια στιγμή δεν εξελίσσονται καλά οι δοκιμές για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού που ετοιμάζει η AstraZeneca καθώς στην έκθεσή της αναφέρεται και δεύτερος συμμετέχων στις δοκιμές – και πάλι γυναίκα- που εμφάνισε σοβαρή νευρολογική ασθένεια η οποία κατά πληροφορίες είναι πάλι η εγκάρσια μυελίτιδα, με την εταιρεία ωστόσο να μην δίνει λεπτομέρειες για τη νόσο, κάτι που προκαλεί την ανησυχία των ειδικών, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα των New York Times.

Εάν υπάρξει και τρίτο περιστατικό, αυτό θα σημάνει το τέλος των δοκιμών!

To ακριβές αγγλικό κείμενο αναφέρει: «Second volunteer in AstraZeneca coronavirus vaccine trial suffering from unexplained neurological illness, company forced to release trial blueprints»

«First patient for whom trials were halted had developed Transverse Myelitis but doctors then determined it was already present and undiagnosed.

there’s been a second patient with a neurological disease but the nature of the disease hasn’t been released. one anonymous source says it’s the same.

This condition is very rare so one could be a fluke but two would be suspicious and three would be the end of the trial».

Οι δύο γυναίκες που ασθένησαν είχαν λάβει δόση του πειραματικού εμβολίου στη Βρετανία, και η ασθένειά τους είχε ως αποτέλεσμα η AstraZeneca να σταματήσει για δεύτερη φορά τις δοκιμές!

Φυσικά, δημιουργούνται πολλά ζητήματα ως προς την ασφάλεια του εμβολίου το οποίο ήδη φαινόταν να έχει προεπιλέξει η ελληνική κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα εμβόλιο «δυτικής» κατασκευής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.