Γ.Μαγιορκίνης: «Ύστατο αλλά υπαρκτό το μέτρο του lockdown – 210 νέα κρούσματα στην Αττική» (upd)

Γ.Μαγιορκίνης: «Ύστατο αλλά υπαρκτό το μέτρο του lockdown – 210 νέα κρούσματα στην Αττική» (upd)

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τους Γκίκα Μαγιορκίνη, Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλη Κοντοζαμάνη.

“25 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 210 είναι τα νέα κρούσματα στην Αττική“, είπε ξεκινώντας ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που επανέλαβε την παράκληση για τους άνω των 65 να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

“Στην επόμενη μέρα υπάρχει η λογική της αποφυγής οριζόντιων μέτρων και η τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη επιβληθεί”, συνέχισε ο ίδιος, παρατηρώντας πως οι διασωληνώσεις ασθενών έχουν ανοδική τάση, ενώ στο επίκεντρο της επιδημιολογικής έξαρσης είναι η Αττική. Ακόμη τόνισε πως οι επιπτώσεις της εφαρμογής των νέων μέτρων στην Αττική, θα φανούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο ίδιος ζήτησε «να μην επιτρέψουμε στον φόβο μας να μας παρασύρει σε φανατισμό και στιγματισμό» και παρέθεσε μια εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «όταν οι τεχνικές παρεμβάσεις έρχονται σε σύγκρουση με βαθιά ριζωμένες πρακτικές κουλτούρας, η κουλτούρα νικάει».

Χαρδαλιάς για νέα μέτρα

Ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τόνισε πως βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση, ειδικά στην Αττική και ακόμη περισσότερο στο κέντρο της Αθήνας που είναι σε “πορτοκαλί” επίπεδο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί, δίνοντας έμφαση σε αυτά που αφορούν στην τηλεργασία στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κάνοντας αναφορά στην σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων στην εργασία τους ώστε να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μεταφοράς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αποκάλυψε και επιπρόσθετα μέτρα, μεταξύ των οποίων την αναστολή για όλες τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, εκτός των θερινών κινηματογράφων, ενώ έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα που θα μας δείχνει τα ισχύοντα μέτρα ανά περιοχή.

Ακολούθως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας, ενώ έδωσε στατιστικά στοιχεία και για την παρουσία του κορονοϊού σε σχολικά συγκροτήματα.

Κλείνοντας, μίλησε για τα σενάρια ενός lockdown, ή αυστηροποίησης των μέτρων και ήταν ξεκάθαρος: “Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε νέα μέτρα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία. Τα όπλα μας είναι γνωστά: Η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, γιατί τηρώντας τα μέτρα θα βγούμε νικητές”, σημείωσε για να συνεχίσει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: “Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης που να αφορούν σε lockdown τοπικού τύπου. Είναι εξωπραγματικό αυτό. Άρα τι κάνουμε; Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα, τόσο ο κάθε δήμος με έξαρση της πανδημίας, όσο κι εμείς σε επίπεδο καθολικών ελέγχων”.

Μαγιορκίνης: “Ύστατο αλλά υπαρκτό το μέτρο του lockdown”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Δεν έχει γίνει συζήτηση στην επιτροπή για ένα lockdown, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματά του. Στο πρώτο κύμα η εξάπλωση του ιού ήταν ραγδαία, δεν την περιμέναμε. Το lockdown ήταν μέτρο έκτακτης ανάγκης. Εφαρμόσαμε μέτρα το καλοκαίρι που είχαν απόδοση. Ελπίζουμε και περιμένουμε να αποδώσουν. Εννοείται ότι υπάρχει ως ύστατο μέτρο επειδή είχε αποτέλεσμα, αλλά είναι το ύστατο μέτρο”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.