Α.Κοτανίδου: «Αν οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ φτάσουν τους 150 θα σταματήσουν τα χειρουργεία»

Α.Κοτανίδου: «Αν οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ φτάσουν τους 150 θα σταματήσουν τα χειρουργεία»

Η καθηγήτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου υποστήριξε πως ο διπλασιασμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ έχει βάλει ως όριο συναγερμού το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία.

Μάλιστα όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 , αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στις ΜΕΘ είναι 73 κι αν φτάσουν τους 150, τα τακτικά χειρουργεία θα σταματήσουν.

Επιπλέον, η κ. Κοτανίδου επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό που θα νοσήσουν βαριά, ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αυξηθούν οι ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Βουλής, αλλά οι διαδικασίες θέλουν κάποιο χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι πιέζεται πάρα πολύ η Αττική. Προσπαθούμε να εκτονώσουμε το πρόβλημα μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθηθούμε όλοι», κατέληξε η καθηγήτρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.