Πρωτοπορεί στην μάχη κατά του Κορωνοϊού η Ρωσία: Αναπτύσσονται 45 εμβόλια κατά του ιού!

Πρωτοπορεί στην μάχη κατά του Κορωνοϊού η Ρωσία: Αναπτύσσονται 45 εμβόλια κατά του ιού!

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή αναπτύσσει 45 διαφορετικά εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού σε 14 πλατφόρμες, δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας (που υπάγεται στη ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor), Αλεξάντρ Γκαρέλοφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24»

Ο Γκαρέλοφ επισήμανε ότι η ελευθερία επιλογής του εμβολίου για τον εμβολιασμό στη Ρωσία κατοχυρώνεται από τη νομοθεσία. «Και επομένως ο ανταγωνισμός των επιστημονικών σχολών, με τις οποίες έχουμε να κάνουμε στην τρέχουσα χρονική στιγμή, είναι αυτός που θα αναδείξει τον νικητή.

Και το εμβόλιο που θα είναι το πιο αποτελεσματικό και πιο ασφαλές θα είναι αυτό που θα καταλάβει την θέση στο εθνικό ημερολόγιο των εμβολίων» δήλωσε ο Γκαρέλοφ.

Σύμφωνα με το ίδιο, τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν στη Ρωσία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν αποτελεσματικά. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρόκειται για μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία όπως είπε αν τηρηθούν δεν θα χρειασθεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Ονόματα γιατρών που πέθαναν στη μάχη κατά του κορωνοϊού σε δρόμους και εκπαιδευτικά ιδρύματα

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με ανάρτηση του στα social media τάχθηκε υπέρ της πρότασης να δοθούν σε δρόμους σε διάφορες αστικές περιοχές της χώρας τα ονόματα γιατρών οι οποίοι πέθαναν, ενώ παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς με κορονοϊό.

«Είναι μια σωστή πρόταση», έγραψε ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας την πρόταση κάποιου άλλου χρήστη, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούλιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναθέσει στις Περιφερειακές Αρχές να εξετάσουν το θέμα της ονοματοδοσίας δρόμων, όπως και ιατρικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με τα ονόματα των γιατρών που διακρίθηκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού και έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επισημαίνοντας ότι εισήγηση με τις σχετικές προτάσεις θα πρέπει να παρουσιασθεί στον Ρώσο πρόεδρο έως την 1η Νοεμβρίου του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.