ΠΟΥ: «60% των πολιτών της ΕΕ κατέρρευσαν ψυχολογικά από τα “lockdown” λόγω Covid-19 – Σταματήστε τις απαγορεύσεις»

ΠΟΥ: «60% των πολιτών της ΕΕ κατέρρευσαν ψυχολογικά από τα “lockdown” λόγω Covid-19 – Σταματήστε τις απαγορεύσεις»

Τα «lockdown» λόγω κορωνοϊού έχουν επιφέρει όχι μόνο τεράστια οικονομική καταστροφή αλλά και κοινωνική κατάρρευση όπως επίσης και ψυχολογική κόπωση στο σύνολο των πολιτών των χωρών του δυτικού κόσμου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) που κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κόπωση των πολιτών απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσής της και δικαιώνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ ο οποίος δήλωσε με την έξοδό του από το νοσοκομείο «Μην αφήσετε τον ιό να κυριεύει τη ζωή σας» εννοώντας ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

«Βάσει δεδομένων έρευνας που έγινε σε χώρες της περιοχής παρατηρούμε, χωρίς έκπληξη, ότι η κόπωση των ερωτηθέντων αυξάνει (…) εκτιμούμε σήμερα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε, ο οποίος τόνισε ότι οι πολίτες έχουν κάνει «τεράστιες θυσίες» εδώ και οκτώ μήνες.

«Το κόστος αυτών (των θυσιών) ήταν τεράστιο και μας εξάντλησαν όλους, όπου κι αν ζούμε, ό,τι κι αν κάνουμε. Σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο και φυσικό να αισθάνεται κανείς απαθής και χωρίς κίνητρο», πρόσθεσε ο Κλούγκε.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή «η κόπωση», οι αρχές θα πρέπει να ακούσουν την κοινή γνώμη και να βρουν σε συνεργασία μαζί της λύσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, το επίπεδο μετάδοσης της οποίας παραμένει υψηλό σε όλη την Ευρώπη. «Πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες μας με νέα και καινοτόμα μέσα. Ας είμαστε δημιουργικοί και γενναίοι για να το καταφέρουμε», σημείωσε.

Ο ΠΟΥ περιλαμβάνει στην περιοχή της Ευρώπης 53 χώρες, ανάμεσά τους και τη Ρωσία, στις οποίες έχουν καταγραφεί συνολικά μέχρι στιγμής 6,2 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και σχεδόν 241.000 θάνατοι.

Πολύ λίγοι κατάλαβαν ή ήθελαν να καταλάβουν την ύψιστη συμβολική σημασία της νοσηλείας Τραμπ για κορωνοϊό, της ταχείας αποθεραπείας του και της άμεσης μη διακοπής των προεδρικών καθηκόντων του παρά το γεγονός ότι είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η νίκη του Ν.Τραμπ κατά του κορωνοϊού δίνει πλέον μια ξεχωριστή σημασία στις αμερικανικές εκλογές: Εάν τις κερδίσει θα κερδίσει και τον κορωνοϊό και με αυτόν ότι συνεπάγεται.

Τα μέτρα απαγόρευσης, τα «lockdown» την καταστροφή των οικονομιών, τον περιορισμό της κοινωνικής και της προσωπικής ζωής υποτίθεται προς προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο ίδιος ο ΠΟΥ συμφωνεί τώρα με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου που ζητάει από όλους τους κατοίκους του πλανήτη και όχι μόνο από τους Αμερικανούς «να πάρουν πίσω τις ζωές τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.