Νεκρή 12χρονη από τη Συρία στη δομή φιλοξενίας της Μυρσίνης

Νεκρή 12χρονη από τη Συρία στη δομή φιλοξενίας της Μυρσίνης

Νεκρό έπεσε ένα ανήλικο παιδί στην δομή φιλοξενίας στη Μυρσίνη χθες το βράδυ το κέντρο με τους Σύριους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την ώρα, ένα κορίτσι ηλικίας περίπου 12 ετών από τη Συρία, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του περίπου στις έντεκα το βράδυ στο χώρο του κέντρου.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης και από εκεί στο Γ.Ν. Πύργου. Παρά το γεγονός ότι το κορίτσι δεν είχε παλμό, οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή, κάτι που όμως δεν κατάφεραν.

Το κορίτσι είχε «φύγει» από την πρώτη στιγμή που είχε καταρρεύσει στη δομή.

Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε μεγάλη, προκειμένου να μεταφερθεί γρήγορα το παιδί στο νοσοκομείο και να γίνει η όποια προσπάθεια επαναφοράς του.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το κορίτσι, πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο είχε διαπιστωθεί πως αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα και επρόκειτο να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Όμως δεν πρόλαβε και πιθανότατα η καρδιά πρόδωσε το μικρό παιδί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το τρίτο παιδί που χάνει τη ζωή του στη δομή. Το 2016 και το 2019, δύο μικρά παιδάκια είχαν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό, το πρώτο στην πισίνα του κέντρου και το δεύτερο στη θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.