ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Σουηδία επιμένει στον δρόμο της ελευθερίας παρά την «κρουσματολογία» – Αύξηση κρουσμάτων: Και;

Η Σουηδία επιμένει στον δρόμο της ελευθερίας παρά την «κρουσματολογία» – Αύξηση κρουσμάτων: Και;

Η Σουηδία συνεχίζει να διατηρεί την ψύχραιμη στάση της απέναντι στον κορωνοϊό μετά την δικαίωση του Μαρτίου, καθώς δεν επιβάλλει κανένα περιορισμό στους πολίτες της παρά μόνο συστάσεις. Ως αποτέλεσμα προβλέπεται να βγει για άλλη μία φορά αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ χώρες όπως η Ελλάδα ίσως να μην επανακάμψουν και ποτέ.

Παρά τον αριθμό των κρουσμάτων που παραμένει υψηλός, οι Σουηδοί αντιλήφθηκαν πως οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ δεν θα έχουν ανάλογη αύξηση αλλά θα διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο ανεξαρτήτως μέτρων.

Όπως προέβλεψαν τον Μάρτιο περίπου τέτοια εποχή, οι κάτοικοι της Σουηδίας έχουν αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό αντισώματα στον Covid 19, γεγονός που μεταφράζεται σε ηπιότερη κατάσταση στην χώρα την ίδια ώρα που άλλα κράτη έρχονται αντιμέτωπα με το δεύτερο, πιο ισχυρό, κύμα της πανδημίας.

Πριν από 48 ώρες οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 1.870 νέα ημερήσια κρούσματα ωστόσο οι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της υγειονομικής «άμυνας» της χώρας παραμένουν καθησυχαστικοί, αφού αύξηση των μολύνσεων οφείλεται στο γεγονός ότι, αντίστοιχα, αυξημένος είναι και ο αριθμός των τεστ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ενώ δεν παρατηρείται αύξηση των θανάτων.

Χαρακτηριστικό πως στις 29 Οκτωβρίου η Σουηδία είχε μόλις έναν θάνατο!

Παράλληλα το σύστημα υγείας της Σουηδίας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα καθώς παραμένει διαθέσιμο περίπου το 27% των κλινών στις Μ.Ε.Θ στο σύνολο της χώρας.

Τα πιο αυστηρά «μέτρα» που έχουν παρθεί είναι στην περιοχή του Σκόνε, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με αυτόν που επέλεξε η Ουψάλα. Εκεί έχει πραγματοποιηθεί «ισχυρή σύσταση» για τήρηση των λεγόμενων κοινωνικών αποστάσεων, ενώ παράλληλα οι τοπικοί «άρχοντες» καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν για μία εβδομάδα τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις επαφές με πρόσωπα εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα οδηγείται ταχύτατα σε ολικό lockdown και μία οικονομική καταστροφή από την οποία πιθανόν να είναι και η οριστική της ταφόπλακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.