ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι «ειδικοί» ετοιμάζουν τα σχολεία «να ανοίξουν μετά τα Χριστούγεννα»

Οι «ειδικοί» ετοιμάζουν τα σχολεία «να ανοίξουν μετά τα Χριστούγεννα»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξή της σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, πρότεινε τα σχολεία α ανοίξουν μετά τις γιορτές.

«Αν ο στόχος μας είναι να πάμε στα 500 κρούσματα, η κίνηση γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο, θέλει σκέψη» σημείωσε, και πρότεινε να γίνει σταδιακό άνοιγμα των σχολικών ιδρυμάτων μετά τα Χριστούγεννα ώστε την περίοδο των γιορτών «να ανοίξει η αγορά. Όμως, με τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή».

Σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα, διαπίστωσε πως «υπάρχει μία σταθεροποίηση εδώ και δύο μέρες, αλλά είναι σταδιακή και δεν αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πέλλα, που είναι ακόμα σε δύσκολη θέση. Υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, αλλά είναι ακόμα μακριά».

Χαρακτήρισε «αδύνατο» να φτάσουμε στα 500 κρούσματα ημερησίως στις αρχές Δεκεμβρίου και συμπλήρωσε πως «θα πάμε μία με δύο εβδομάδες πίσω» όσον αφορά στην άρση του lockdown.

«O αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων θα αργήσει (σ.σ. ν πέσει), γιατί αναφέρεται σε δυο εβδομάδες πίσω», ενημέρωσε και κάλεσε τον κάθε πολίτη να συνειδητοποιήσει «σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα και να σκεφτεί τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία κι ας αποφασίσει ο καθένας πώς θα πράξει».

Όσο αφορά στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, σημείωσε ότι, «επειδή έρχονται οι γιορτές, θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα περιθώριο κυκλοφορίας μέχρι τις 21:00».

Τρίτο κύμα

Στόχος μετά τις γιορτής, όπως είπε, είναι «να μην είναι πολύ ισχυρό» το τρίτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ερωτώμενη για τη θεραπεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εξήγησε πως υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα «και εξαρτάται από την κλινική εικόνα του ασθενούς το τι θα χρησιμοποιηθεί, ένα από αυτά είναι που εφαρμόστηκε και στον Αρχιεπίσκοπο, όμως δεν πρέπει να γίνει περαιτέρω συζήτηση γιατί είναι προσωπικά δεδομένα».

Ξεκαθάρισε, δε, πως «όποιος χρειαστεί οτιδήποτε, ανάλογα με το ιστορικό και την κλινική του εικόνα θα το πάρει. Να μην ανησυχεί κανείς, οι γιατροί θα κάνουν ό,τι μπορούν για οποιονδήποτε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολοκληρώνοντας επανέλαβε την ανάγκη προσλήψεων. «Χρειαζόμαστε ενίσχυση για όλα τα τμήματα των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί έχουν νοσήσει πάρα πολλοί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.