Σκόρδο: Αυτά είναι τα τέσσερα οφέλη που έχει για την υγεία

Σκόρδο: Αυτά είναι τα τέσσερα οφέλη που έχει για την υγεία

Η έντονη μυρωδιά που έχει το σκόρδο το κατατάξει στα… απωθητικά τρόφιμα. Ωστόσο όμως, θα πρέπει να μάθουμε πως τα τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά.

Δείτε τέσσερα από αυτά:

1. Καταπολεμά την τριχόπτωση

Οι θειικές ενώσεις του σκόρδου περιέχουν κερατίνη, ένα απαραίτητο δομικό συστατικό των μαλλιών. Σύμφωνα με μελέτη, η εφαρμογή τζελ από σκόρδο προωθεί την ανάπτυξη νέας τρίχας σε άτομα με γυροειδή αλωπεκία.

2. Συμβάλλει στην υγεία των οστών

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν, επίσης, είναι ότι το σκόρδο περιέχει ψευδάργυρο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, συστατικά απαραίτητα για τη δόμηση δυνατών οστών και τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου.

3. Ενισχύει την αντοχή κατά την άθληση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σκόρδο ενισχύει τις σωματικές μας αντοχές και περιορίζει την κόπωση έπειτα από την άσκηση. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ελαίου από σκόρδο για διάστημα έξι εβδομάδων βοηθά τους καρδιοπαθείς να περιορίσουν τις κρίσεις ταχυπαλμίας και κατ’ επέκταση να παρατηρήσουν βελτίωση στις σωματικές τους αντοχές κατά τη διάρκεια τεστ σε διάδρομο γυμναστικής.

4. Είναι ασπίδα στο κρυολόγημα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έρευνες έχουν δείξει πως το συμπλήρωμα σκόρδου μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος κατά 63% και παράλληλα μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος κατά 70%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.