ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αισθάνεσαι ναυτία μετά τη σεξουαλική επαφή; – Τι μπορεί να σημαίνει

Αισθάνεσαι ναυτία μετά τη σεξουαλική επαφή; – Τι μπορεί να σημαίνει

Αν μετά τη σεξουαλική επαφή αισθάνεσαι το στομάχι σου ανακατεμένο πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό σου.

​«Δεν είναι ποτέ φυσιολογικό να αισθάνεσαι ναυτία μετά το σεξ», λέει η γυναικολόγος Lauren Streicher του Northwestern Medicine. Τούτου λεχθέντος, αυτό συμβαίνει, συνήθως για έναν από τους παρακάτω λίγους λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τον τράχηλο, τον «φύλακα» μεταξύ του κόλπου και της μήτρας. «Η επαφή με τον τράχηλό σας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης – ή της διέγερσης του τραχήλου της μήτρας – μπορεί να δημιουργήσει αγγειοπνευμονογαστρική αντίδραση στην οποία η αρτηριακή σας πίεση και οι παλμοί σας πέφτουν» εξήγησε η επιστήμονας.

​Αυτό μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ναυτία ή ακόμα και να λιποθυμήσεις. Ο τράχηλός σου αλλάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου σου, πέφτοντας χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, γεγονός που μπορεί να τον κάνει πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Μπορεί επίσης να αισθανθείς ναυτία αν το σεξ είναι επώδυνο, κάτι το οποίο μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας υποκείμενης πάθησης. «Οι γυναίκες με ενδομητρίωση και πυελική φλεγμονώδη νόσο μπορεί να εμφανίσουν πόνο κατά την επαφή», δήλωσε η Dr. Streicher.

​Άλλες αιτίες μπορεί να είναι κολπικές ή τραχηλικές λοιμώξεις μέχρι ινομυώματα. «Εάν το αντιμετωπίζετε μόνο κατά την διάρκεια του σεξ, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γυναικολόγο», πρόσθεσε.

Ίσως σπανιότερα, η ναυτία είναι ένα σύμπτωμα μιας ψυχολογικής κατάστασης που είναι γνωστή ως διαταραχή σεξουαλικής αποστροφής. «Δεν γνωρίζουμε πόσο συχνά συμβαίνει στις γυναίκες, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορεί να προέλθει από παλιό σεξουαλικό τραύμα ή η γυναίκα να έχει μεγαλώσει σε μια πολύ θρησκευτική ατμόσφαιρα όπου το σεξ ήταν κάτι κακό», εξήγησε η γιατρός.

​Θεραπείες όπως η νοητική συμπεριφοριστική θεραπεία ή τα φάρμακα για το άγχος, μπορούν να σε βοηθήσουν αλλά πάντα υπό την συμβουλή και παρακολούθηση του γιατρού σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.