ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βρετανός Υπουργός Υγείας: «Το νέο στέλεχος κορωνοϊού έχει εντοπιστεί σε άλλες χώρες – Δεν αυξάνει την επικινδυνότητα»

Βρετανός Υπουργός Υγείας: «Το νέο στέλεχος κορωνοϊού έχει εντοπιστεί σε άλλες χώρες – Δεν αυξάνει την επικινδυνότητα»

Μεγάλη κουβέντα έχει ξεκινήσει μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στην Βρετανία, με τον υπουργό Υγείας να καθησυχάζει τον κόσμο.

Ερωτηθείς αν ο κόσμος που ζει υπό την αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών, την 4η, θα πρέπει να περιμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ο Χάνκοκ απάντησε: «Έχουμε πραγματικά ανάγκη να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο (…) Έχουμε μακρύ δρόμο για να το λύσουμε, κυρίως πρέπει να εξασφαλίσουμε τη χορήγηση του εμβολίου για να κρατήσουμε ασφαλή τον κόσμο».

«Δεδομένου του πόσο πολύ πιο γρήγορα εξαπλώνεται αυτό το νέο στέλεχος, θα είναι πολύ δύσκολο να το θέσουμε υπό έλεγχο έως ότου έχουμε χορηγήσει το εμβόλιο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις αυτές που έκανε στο Sky News.

«Δυστυχώς, το νέο στέλεχος ήταν εκτός ελέγχου. Έπρεπε να ανακτήσουμε τον έλεγχο και ο μοναδικός τρόπος να το κάνουμε ήταν να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές», δήλωσε.

Το νέο στέλεχος, που έχει καταγραφεί στη Δανία, την Ολλανδία και την Αυστραλία, είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό από το αρχικό, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι περισσότερο θανατηφόρο ή προκαλεί σοβαρότερη νόσο.

Ο Χάνκοκ απηύθυνε έκκληση σε όλους να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες, λέγοντας ότι είναι «εντελώς ανεύθυνο» για όποιον προσπαθεί να ξεφύγει από τις περιοχές της κατηγορίας 4, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα κλείσει τα σύνορά του, λέγοντας ότι οι Βρετανοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ερωτηθείς εάν το Ηνωμένο Βασίλειο κατευθύνεται αναπόφευκτα σε άλλο εθνικό lockdown, απάντησε «όχι απαραίτητα» και λέει ότι ελπίζει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ισχύουν τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της νοτιοανατολικής Αγγλίας θα περιορίσουν τη διάδοση του νέου στελέχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε επίσης ότι «ανησυχεί πολύ» για την εθνικό σύστημα υγείας της χώρας (NHS), λέγοντας ότι υπάρχουν 18.000 Covid ασθενείς στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή, ακριβώς κάτω από την κορύφωση που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο κύμα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.