Ανατροπή από τον CDC για τις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer: Έχουν ασθενήσει πάνω από 3.100 εμβολιασμένοι

Ανατροπή από τον CDC για τις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer: Έχουν ασθενήσει πάνω από 3.100 εμβολιασμένοι

Ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer-BioNTech to αμερικανικό κέντρο ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεσή του για την πρόοδο των εμβολιασμών στις ΗΠΑ, το CDC αναφέρει ότι οι περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών μέχρι την και την Παρασκευή έφτασαν τις 3.150!

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα συμβάντα παρενεργειών έντονης αλλεργικής αντίδρασης (αναφυλαξία) τα οποία ανέρχονταν σε εννέα.

Σύμφωνα όμως με τον CDC τα συμβάντα έχουν φτάσει στα 3.150. Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του αυτά αφορούν άτομα «τα οποία είναι αδύνατο να πραγματοποιήσουν καθημερινές δουλειές και δραστηριότητες, δεν μπορούν να εργαστούν και απαιτείται παρακολούθηση από γιατρό ή επαγγελματία του χώρου της υγείας».

Η εξάπλωση των περιστατικών αναφυλαξίας στις ΗΠΑ είναι ταχύτατη και συμβαδίζει ανάλογα με την πρόοδο του εμβολιασμού.

Έτσι στις 14 Δεκεμβρίου οι λήπτες της 1ης δόσης του εμβολίου ανέρχονταν στους 679 και οι περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων στις 3.

Οι αριθμοί αντίστοιχα για τις υπόλοιπες ημέρες είναι:

15Δεκεμβρίου: Λήπτες 6.090 – Ασθένησαν 50

16 Δεκεμβρίου: Λήπτες 27.823- Ασθένησαν 373

17 Δεκεμβρίου: Λήπτες 67.963- Ασθένησαν 1.476

18 Δεκεμβρίου: Λήπτες 112.807- Ασθένησαν 3.150

Δείτε την εβδομαδιαία έκθεση του CDC εδώ.

Αλλά αντίστοιχες αντιδράσεις υπάρχουν και για το mRNA-1273 το εμβόλιο της Moderna.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε 15.185 άτομα τα οποία μετείχαν στις δοκιμές του εμβολίου, έντονες αλλεργικές αντιδράσεις τις πρώτες 28 ημέρες παρουσίασαν τα 3.632 ή το 23,9%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.