ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λάβρος κατά του επικοινωνιακού σόου ο Κ.Φαρσαλινός: «Συμπεριφερόμαστε στον άλλον σαν πρόβατο» (βίντεο)

Λάβρος κατά του επικοινωνιακού σόου ο Κ.Φαρσαλινός: «Συμπεριφερόμαστε στον άλλον σαν πρόβατο» (βίντεο)

Έχουμε μήνες μπροστά μας που θα είναι σαν αν μην έχουμε εμβόλιο, τονίζει ο ιατρός-ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αλλά και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Τονίζει πως καλό είναι να υπάρχει επικοινωνία, αλλά και καλό θα είναι να μην είναι επιπέδου Βόρειας Κορέας με τις γραφικότητες που είδαμε και χθες κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μεταφορά των εμβολίων. Ενώ χαρακτήρισε ως «ντροπή» το να βάζουν μία νοσηλεύτρια να παριστάνει ότι διαλύει το εμβόλιο μέσα στο φιαλίδιο.

Ο ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αλλά και στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στον 98.4 αφού επισήμανε ότι το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο κατά της Covid19 , αλλά ακόμη και τώρα επικοινωνιακά γίνεται λάθος χρήση της σημασίας του, φορτώνοντας του την λύση όλων των προβλημάτων από την πανδημία, ενώ είναι τουλάχιστον σίγουρο ότι για τους επόμενου μήνες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με άλλη στρατηγική. Ενώ ο κ. Φαρσαλινός τόνισε πως δεν γίνεται να αντιμετωπίζεις μία υγειονομική κρίση με τον στρατό, υποστηρίζοντας πως οι αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τις σπασμωδικές ενέργειες που κάνουν οι αρχές, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «συμπεριφερόμαστε στον άλλον σαν πρόβατο και περιμένουμε να μας ακολουθήσει».

Η χρήση των τεστ με επιδημιολογική βάση επιτήρησης, η Π.Φ.Υ. , η χρήση και των φαρμάκων για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν, οι αποφάσεις για μέτρα στοχευμένα και όχι η διαρκής καταφυγή στην έσχατη λύση της καραντίνας, είναι θέματα που όπως είπε πρέπει έστω και τώρα να προχωρήσουν κι όχι όλα να αποσιωπούνται στο όνομα των εμβολίων ως την μοναδική επιλογή. Ο κ. Φαρσαλινός τόνισε ακόμη, ότι δεν χάνεται το μέτρο και οι επιθέσεις σε δύσπιστες ομάδες του πληθυσμού για τα εμβόλια δεν βοηθούν στο να πειστούν αλλά αντίθετα δημιουργούν νέα κοινωνικά στίγματα.

Επανέφερε την υπόθεση τέλεσης των κηδειών και ταφών και υπέρβαση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αλλά και του Ευρωπαϊκού ECDC, αλλά και του USA- CDC, με μια μονοσήμαντη απόφαση του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας να εφαρμόζει οδηγίες κηδειών και ταφών για Ebola . Ταυτόχρονα ο κ. Φαρσαλινός , μίλησε και για τα μεγάλα άγνωστα σημεία στην εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τις εξελίξεις πάνω στα θέματα της φαρμακευτικής αγωγής για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν.

Δείτε όσα είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.