ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εκπρόσωπος BioΝΤech: «Οι δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 6 από 5 σε κάθε αμπούλα με ειδικές σύριγγες»

Εκπρόσωπος BioΝΤech: «Οι δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 6 από 5 σε κάθε αμπούλα με ειδικές σύριγγες»

H εκπρόσωπος της εταιρείας BioΝΤech Γιασμίνα Αλάτοβιτς, δήλωσε στην εφημερίδα «Westfalen-Blatt», πως ο αριθμός των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνoϊού θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 20% εάν χρησιμοποιηθούν ειδικές σύριγγες και έτσι θα μπορούσαν να ληφθούν από μία αμπούλα έξι αντί των πέντε δόσεων.

Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού των πρώτων ασθενών το Σαββατοκύριακο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενο του εμβολίου στις γυάλινες αμπούλες ήταν περισσότερο, για αυτό και ορισμένοι έχουν ήδη εμβολιάσει περισσότερα άτομα από ό, τι είχε προγραμματιστεί.

Η εκπρόσωπος της Biontech δήλωσε: «Στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ετικέτα σημειώνεται η εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) χορήγηση πέντε δόσεων, ενώ σε χώρες εκτός ΕΕ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην Ελβετία, για παράδειγμα, επιτρέπονται έξι δόσεις. Αυτό αναγράφεται και στις ειδικές πληροφορίες οι οποίες ενεκρίθησαν από τον τοπικό Οργανισμό Φαρμάκων».

«Ο αριθμός των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου κατά του κορονoϊού θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 20% μονομιάς. Για την καλύτερη δυνατή χρήση του περιεχομένου των φιαλιδίων, απαιτούνται όμως ειδικές σύριγγες. Πρόκειται για τις σύριγγες οι οποιες χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση ηπαρίνης ή ινσουλίνης, γνωστές διεθνώς ως “”Low Dead Space Syringes”, (“σύριγγες χαμηλού νεκρού χώρου”). Αυτό σημαίνει τον χώρο στον οποίο παραμένει υγρό μετά την πλήρη συμπίεση του εμβόλου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρεμπέκα Χάρντινγκ, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι στις εγκεκριμένες πληροφορίες για το εμβόλιο αναγράφεται ότι μία αμπούλα περιέχει τη βασική ουσία για πέντε δόσεις. Επομένως, δεν συνιστάται η χρήση του εναπομείναντος εμβολίου στις αμπούλες, ούτε προβλέπεται και η ανάμειξη του περιεχομένου από άλλες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.