ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνεχίζεται η αποτυχία του lockdown: 1.047 νέα κρούσματα – Η μείωση κράτησε μόνο για τα Χριστούγεννα

Συνεχίζεται η αποτυχία του lockdown: 1.047 νέα κρούσματα – Η μείωση κράτησε μόνο για τα Χριστούγεννα

Τα κρούσματα στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα και το lockdown φαίνεται πως δεν λειτουργεί, καθώς μετά από μία μείωση που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες, ελέω Χριστουγέννων ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.047 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πλέον είναι φανερό πως τα κυβερνητικά μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας δεν έχουν αποτέλεσμα, το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση αντί να αλλάξει σχέδιο -έστω και αργά- επιμένει στην ίδια συνταγή.

Οι δηλώσεις και της κυρίας Παπαευαγγέλου αποδεικνύουν πως άπαντες στην κυβέρνηση έχουν «σηκώσει» τα χέρια και περιμένουν την «ελπίδα» από τα εμβόλια.

«Το πρώτο πανδημικό κύμα αναχαιτίστηκε γρήγορα. Μετά το καλοκαίρι υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων. Δυστυχώς στα τέλη Οκτωβρίου ήρθε το δεύτερο πανδημικό κύμα και ο κορωνοϊός μας έδειξε για τα καλά τα δόντια του. Αυτό που μας έμαθε είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται» ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Στην συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ο κορωνοϊός μας έμαθε όμως πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία. Ήταν μια χρονιά ανατρεπτική, διαφορετική. Όλοι είχαμε μια επώδυνη εμπειρία που μας έκανε να σταματήσουμε για λίγο το χρόνο.

Οι επόμενοι δυο μήνες μας ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω καιρού.

Ήρθε επιτέλους η ελπίδα, το εμβόλιο που όλοι περιμέναμε και μπορούμε να πούμε ότι το 2021 θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Προσοχή όμως. Η συλλογική ανοσία για να επιτευχθεί θέλει χρόνο.

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας και ενώ είμαστε σε μια εποχή που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ο δείκτης της μεταδοτικότητας είναι αυξημένος σε Δυτική Αττική, Έβρο, Κοζάνη και Πιερία».

Σύμφωνα με την κα. Παπαευαγγέλου μας περιμένουν δύο ακόμη δύσκολοι μήνες, τους οποίους σύμφωνα με τις πληροφορίες θα τους βγάλουμε με lockdown (το οποίο δεν είναι απίθανο να επεκταθεί έως και το καλοκαίρι).

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες αγωνιούν για το μέλλον, καθώς ζουν εδώ και μήνες με επιδόματα και ακόμη και όταν ανοίξει (κάποια στιγμή) η αγορά δεν είναι βέβαιο αν η επιχείρηση τους θα σηκώσει τα ρολά.

Εμείς να τονίσουμε πως η Σουηδία που από την αρχή της πανδημίας λέει «όχι» στο lockdown το τελευταίο 6ημερο είχε λιγότερους θανάτους από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136976, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

5380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

458 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 140 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 877 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4730 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1923 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.