ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κίνα: Ανιχνεύθηκε κορωνοϊός σε δείγμα παγωτού

Κίνα: Ανιχνεύθηκε κορωνοϊός σε δείγμα παγωτού

Βάσει δημοσιευμάτων, ανιχνεύθηκε κορωνοϊός σε τρία δείγματα κινεζικού παγωτού που παράγεται από την εταιρεία στην Τιαντζίν Daqiaodao Food Company.

​Η εταιρεία φαίνεται να ανακάλεσε σημαντική ποσότητα από τα 4.836 κουτιά της παρτίδας η οποία περιείχε έξι προϊόντα παγωτού.

Η εταιρεία διένειμε 1.812 κουτιά σε ψυγεία σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 65 πωλήθηκαν και η εταιρεία ζήτησε από τους καταναλωτές να ενημερώσουν για την υγεία τους.

Οι ρυθμιστικές αρχές της αγοράς σε επαρχίες εκτός της Τιαντζίν έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό και το μολυσμένο παγωτό φέρεται να έχει εντοπιστεί. Για την ώρα, 2.089 κούτες έχουν κατασχεθεί και απομονωθεί μετά τα θετικά για κορωνοϊό δείγματα που εντοπίστηκαν σε έλεγχο ρουτίνας, σύμφωνα με το China Daily.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, η εταιρεία χρησιμοποίησε εισαγόμενα υλικά για να φτιάξει τα παγωτά, μεταξύ αυτών σκόνη γάλακτος από τη Νέα Ζηλανδία και σκόνη ορού γάλακτος από την Ουκρανία. Το μολυσμένο προϊόν ίσως προέρχεται από αυτά τα εισαγόμενα προϊόντα τα οποία ίσως μολύνθηκαν από εργαζόμενο που ήταν φορέας του ιού.

Ο Βρετανός ιολόγος Στέφεν Γκρίφιν υποστήριξε ότι η μόλυνση θα μπορούσε να είναι άπαξ και δεν δείχνει να υπάρχει ευρύτερο ζήτημα στην κινεζική εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων.

«Φυσικά, οποιοδήποτε επίπεδο μόλυνσης δεν είναι αποδεκτό και πάντα προκαλεί ανησυχία, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός ζητήματος με το εργοστάσιο παραγωγής και ενδεχομένως λόγω της υγιεινής στο εργοστάσιο» σημείωσε μιλώντας στο Sky News.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Πανεπιστήμιο Χόπκινς η Κίνα αναφέρει τους χαμηλότερους δείκτες κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.