Με αυτόν τον εύκολο τρόπο θα… γλιτώνεις 200 θερμίδες την ημέρα

Με αυτόν τον εύκολο τρόπο θα… γλιτώνεις 200 θερμίδες την ημέρα

Είναι γνωστό πως αν θες να γλιτώσεις 200 θερμίδες τη μέρα, μπορείς να πας γυμναστήριο, ή απλά να μειώσεις το μέγεθος του φαγητού που καταναλώνεις.

​Ωστόσο, γνώριζες πως μπορείς να το καταφέρεις, πίνοντας απλά μερικά ποτηράκια νερό παραπάνω;

​Κι όμως οι επιστήμονες αυτή τη λύση προτείνουν, εάν θέλεις να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς κανένα από τα αγαπημένα σου φαγητά!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Human Nutrition and Dietetics, η αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης νερού συνεπάγεται αυτόματα μείωση στη συνολική πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στις ΗΠΑ μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 18.300 ανθρώπων ως προς τη συνολική κατανάλωση θερμίδων σε καθημερινή βάση.

​Οι συμμετέχοντες έπιναν κατά μέσο όρο 4,2 ποτήρια νερό την ημέρα και κατανάλωναν 2.157 θερμίδες. Αφού ανέλυσαν τα δεδομένα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσο περισσότερο νερό έπιναν οι συμμετέχοντες, τόσο λιγότερες θερμίδες κατανάλωναν τελικά μέσα στη μέρα.

Κατέληξαν λοιπόν ότι η αύξηση της κατανάλωσης νερού κατά ένα έως τρία ποτήρια την ημέρα οδηγεί σε μείωση κατά 68-205 θερμίδες επί της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Επιπλέον, φάνηκε να οδηγεί και στη μείωση κατανάλωσης αλατιού και ζάχαρης και όχι σε μειωμένη πρόσληψη πολύτιμων θρεπτικών συστατικών από υγιεινά τρόφιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.