ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Χ.Γώγος «δίνει» την κυβέρνηση: «Συζητάμε εδώ και δύο εβδομάδες τη διπλή μάσκα στα ΜΜΜ & στα σούπερ μάρκετ»

Ο Χ.Γώγος «δίνει» την κυβέρνηση: «Συζητάμε εδώ και δύο εβδομάδες τη διπλή μάσκα στα ΜΜΜ & στα σούπερ μάρκετ»

Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, τόνισε μεταξύ άλλων πως «όσο νωρίτερα και όσο περισσότερα και καλά τηρούνται τα μέτρα που πρέπει να ακολουθούμε, τόσο πιο καλά θα πάει η κατάσταση» ενώ για το ζήτημα της διπλής μάσκας ουσιαστικά “έδωσε” την κυβέρνηση αναφέροντας ότι εδώ και δύο εβδομάδες γίνεται συζήτηση για το ζήτημα το οποίο προφανώς γνωρίζει.

Προφανώς ο στόχος είναι να τρέξουν όλοι να ζητάνε εμβολισμό για να ησυχάσουν από την βάσανο της διπλής μάσκας και να γλιτώνουν τα πρόστιμα!

«Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι θα πάμε σε μια καλή ύφεση τέλος του μήνα και στις αρχές του επόμενου μήνα, με δεδομένο ότι αρχίζει και εμβολιάζεται μαζικά ο πληθυσμός, υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις στην εμβολιαστική κάλυψη, οι οποίες θα έρθουνε σιγά σιγά και θα αυξηθούν οι πλατφόρμες» συνέχισε.

«Ο στόχος μας είναι να πάμε να πάμε στην απόκτηση σημαντικού βαθμού ανοσίας στις δύσκολες ομάδες που έχουμε, ούτως ώστε να ελαττώσουμε την πίεση στο σύστημα υγείας» σημείωσε.

«Είναι δύσκολη η εποχή, είναι δύσκολος ο χειμώνας, οι συνθήκες ευνοούν τον ιό και την διασπορά του, θα μπούμε σε κλειστούς χώρους λόγω του κρύου, εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μέτρα και να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Είναι κίνδυνος θάνατος ο συνωστισμός» προσέθεσε.

Μιλώντας για τη διπλή μάσκα, που φαίνεται πώς θα είναι το επόμενο βήμα άμυνας απέναντι στην πανδημία, ο κ. Γώγος είπε ότι έχει αρχίσει να γίνεται συζήτηση εδώ και δύο βδομάδες, με δεδομένο το θέμα της μεταδοτικότητας.

«Έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα της διπλής μάσκας και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και λοιπά. Σε αυτούς τους χώρους μια πιο έξυπνη τακτική στη χρήση μάσκας συζητιέται και παγκοσμίως.

​Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων. Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους η χρήση τέτοιου είδους μάσκας είναι χρήσιμη και προφυλάσσει σε ένα ποσοστό. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ελαττώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης» εξήγησε.

«Αυτό το φάρμακο έχει το πλεονέκτημα ότι δρα εναντίον του ιού στην περιοχή που πάει, στον πνεύμονα. Επομένως, οι παρενέργειες είναι πολύ μικρότερες και η αποτελεσματικότητα είναι άμεση, γιατί δρα άμεσα. Είναι ένα πολύ ικανοποιητικό φάρμακο, μακάρι να το έχουμε σύντομα, θα είναι ένα επιπλέον εργαλείο πολύ σημαντικό για τη νόσο» είπε ακόμη, αναφερόμενος στο σκεύασμα που δοκιμάζεται στο Ισραήλ.

Προβληματισμένοι λοιμοξιωλόγοι και κυβέρνηση από την εικόνα της κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας τις δύο πρώτες ημέρες του lockdown.

Εν αναμονή λοιπόν και για το πώς θα διαμορφωθεί η κυκλοφορία από τη Δευτέρα, με την δραστική αλλαγή του τρόπου χορήγησης των βεβαιώσεων μετακίνησης, των εργαζομένων και με τον περιορισμό της κυκλοφορίας όσων είναι σε τηλεργασία, αναστολή και κανονική άδεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεωρείται δεδομένο πως εφόσον δεν μειωθεί δραστικά η κινητικότητα, η Κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις καθημερινές από τις 18.00, η αύξηση του προστίμου στα 500€ και άλλα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.