ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Νέα αυστραλιανή μελέτη υποστηρίζει ότι δεν κινδυνεύουν περισσότερο όσοι πάσχουν από άσθμα

Κορωνοϊός: Νέα αυστραλιανή μελέτη υποστηρίζει ότι δεν κινδυνεύουν περισσότερο όσοι πάσχουν από άσθμα

Μια νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη υποστηρίζει ότι δεν κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό όσοι πάσχουν από άσθμα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας George της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα άσθματος «Journal of Asthma», ανέλυσαν και αξιολόγησαν τα στοιχεία 57 ερευνών που αφορούσαν συνολικά 587.280 ανθρώπους διεθνώς.

Από την ανωτέρω συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά του άσθματος μεταξύ των ασθενών Covid-19 είναι παρόμοια με εκείνα στον γενικό πληθυσμό (περίπου 7,5%), ενώ το μη σοβαρό άσθμα μεταξύ των ασθενών Covid-19 είναι πιο συχνό (9,6%) σε σχέση με το σοβαρό (4,1%). Επιπλέον, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, οι άνθρωποι με άσθμα έχουν, στην πραγματικότητα, 14% μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν από Covid-19 και 13% μικρότερη να νοσηλευθούν εξαιτίας της, σε σχέση με όσους δεν έχουν άσθμα.

Ο κίνδυνος διασωλήνωσης σε ΜΕΘ και θανάτου από Covid-19 είναι ίδιος για τους ανθρώπους με άσθμα και χωρίς αυτό. Δεν είναι σαφές γιατί οι κίνδυνοι της Covid-19 δεν είναι μεγαλύτεροι για τους ανθρώπους με άσθμα. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι οι θεραπείες για το άσθμα περιορίζουν την ικανότητα του κορωνοϊού να πλήττει τους πνεύμονες.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Κριστίν Τζένκινς, «οι χημικοί υποδοχείς στους πνεύμονες, στους οποίους προσδένεται ο ιός, είναι λιγότερο ενεργοί στους ανθρώπους με έναν συγκεκριμένο τύπο άσθματος και μερικές μελέτες δείχνουν ότι τα εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή, που συνήθως χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άσθματος, μπορούν να μειώσουν περαιτέρω τη δραστηριότητα αυτών των υποδοχέων. Επίσης, η αρχική αβεβαιότητα για την επίπτωση του άσθματος στην Covid-19 μπορεί να προκάλεσε άγχος στους ασθενείς και να τους οδήγησε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί για την πρόληψη της λοίμωξης».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.