Διογκωμένοι λεμφαδένες: Αυτά είναι τα 7 αίτια

Διογκωμένοι λεμφαδένες: Αυτά είναι τα 7 αίτια

Η διόγκωση των λεμφαδένων φανερώνει την ύπαρξη προβλήματος υγείας. Οι λεμφαδένες προστατεύουν τον οργανισμό, καθώς λειτουργούν σαν φίλτρα που εμποδίζουν τα μικρόβια.

Δείτε 7 αιτίες που προκαλούν διόγκωση των λεμφαδένων.

Λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς (τον ιό της ιλαράς, τον ιό Epstein-Barr που προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση, τον HIV) ή από βακτήρια όπως είναι ο στρεπτόκοκκος.

Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων για την επιληψία ή για την ελονοσία.

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι μια αυτοάνοση πάθηση, που μπορεί να προσβάλλει τις αρθρώσεις, το δέρμα, τα νεφρά, τα αιμοσφαίρια, την καρδιά και τους πνεύμονες.

Η διόγκωση μπορεί να οφείλεται σε πιο σπάνιες μολύνσεις όπως είναι η φυματίωση ή η σύφιλη.

Συγκεκριμένοι τύποι αιματολογικών καρκίνων όπως είναι το λέμφωμα και η λευχαιμία, ενδέχεται να είναι μια από τις αιτίες.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια νόσος που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Τα συχνότερα συμπτώματά της είναι πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις, καθώς και πολύωρη πρωινή δυσκαμψία.

Η τοξοπλάσμωση είναι μια συστηματική ασθένεια που προκαλείται από το πρωτόζωο τοξόπλασμα. Η νόσος μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από το ωμό κρέας, που έχει μολυνθεί ή με την επαφή με μολυσμένα κόπρανα γάτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.